ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

За България / Българската конспирация!

Българската конспирация!
06.11.07 15:42

Автор:Десислава Димова, www.actualno.com
В началото на 90-те години българският емигрант Никола Николов компилира няколко антисемитски трудове и така създава "Световната конспирация".

В книгата си Николов внушава, че почти всички световни злини са резултат от еврейска "световна конспирация" и показва как капиталите на фамилиите Ротшилд и Рокфелер управляват света и предизвикват войни.

Лидерът на Атака Волен Сидеров направи първия си неуспешен опит да преразкаже "Световната конспирация" в "Бумерангът на злото", където прокламира антисемитски и православни речи. Но се оказа, че приказките за еврейския заговор срещу православието не могат да донесат кой знае какви политически дивиденти на Сидеров.

Затова той смени мишената на своите остри речи и този път улучи в десетката. Той взе на мушка други етнически групи - турци и роми, чиято интеграция в българското общество се оказва огромен и непреодолим проблем за него.

Сидеров посочи вътрешните и външните врагове. Вътрешният - малцинствата, а външният - "мафиотскитe институции" в лицето на всички политици.

И така вчера лидерът на Атака направи своя втори опит да създаде конспирация - "Българската конспирация". Тема на сюжета стана скандалътРумен Овчаров - Ангел Александров.

Основните герои се предполага, че са тези две лица, но авторът Волен Сидеров намеси цялото политическо войнство, и най-вече, любимият си лирически герой - най-честият обект на журналистическия му гений - Ахмед Доган.

В цялата конспирация Доган идва като единРокфелер, а Георги Първанов като Ротшилд, готови да сменят власти, да премахват неудобни личности и да направят Първата българска политическа война.

Главни герои: Георги Първанов, Ахмед Доган,Румен Овчаров, Румен Петков.

Второстепенни герои: Пламен Орешарски, Емел Етем, Ангел Александров (човекът на Доган),Бойко Борисов (човекът на Първанов), които тайно служат на "великата конспирация"

И тук сюжетът, създаден от Сидеров, доста се оплита. Объркват се интересите, лагерите и това кой за какво се бори.

Сюжет:

- Ахмед Доган подготвя замяната на Сергей Станишев с Румен Петков;
- Доган предизвиква скандала, защото Овчаров иОрешарски застрашават икономическите му интереси;
- Доган заедно с Александров започват атака срещуОвчаров - в тази комбина са и Румен Петков, който пък е в тясна връзка с Емел Етем;
- от своя страна пък Румен Петков иска да изместиОвчаров от водещата роля в партията и правителството и да заеме неговото място;
- всичко това става под шапката на Георги Първанов и със съдействието на Борисов, който е в комбина с президента.

Така се оформя комбината Ахмед Доган, Румен Петков, Бойко Борисов под шапката на Георги Първанов, която търси пренареждане на кабинета, а оттам и схемата, при която Румен Петков да стане премиер, а Бойко Борисов вицепремиер. Всичко това удовлетворява Първанов, който иска да изтласка Станишев от поста му

Конспирацията на Волен Сидеров граничи с лудостта. Той се аргументира с наличието на вътрешна информацията и тя му служи като така нужните убедителни факти, на които да се позове.

Тази налудничева информация, която претендира за достоверност, е чиста проба художествена измислица, която може да се побере единствено във формата на фантастичен роман. Това е чисто и просто извличане на така необходимите дивиденти за Сидеров и Атака, с които да си осигури място в Европарламента.

Всичко в момента се свързва с предстоящите евроизбори, всеки си пази гърба и в стремежа си да не загуби някой ценен вот е в състояние да изрече какви ли не лъжливи брътвежи. Практиката на политиците да се възползват от всеки един по-голям скандал в обществото започва да става гнусна, а опитите им жалки и смешни.

От цялото това говорене, в което прозират единствено партийните интереси, но не и обществени, се хвърля само прах в очите на българското общество, което след това е обвинявано, че няма гражданска позиция по толкова важни въпроси.

А оттам се прави и генералният извод, че в България няма гражданско общество. Какво общество да имаме, след като очевидно няма държава?! Не ни научиха да бъдем достойни граждани на българското общество, а искат от нас да бъдем такива на европейското.

Искат от нас да гласуваме, но как да го направим като няма взаимодействие с държавата, за да бъде упражнявана каквато и да било гражданска позиция?

Нито един от българските управници няма основание да критикува за слабата избирателна активност и незаинтересоваността на младите хора от проблемите в България, защото те не са глупави и виждат смехотворните лица на управляващите, зад чиито маски прозира комедията в българския политически живот.

За жалост тази комедия не може да се види от евродепутатите, които също призовават да бъдем активно гражданско общество. Тази метаморфоза скоро няма да се случи в България и ние ще си останем граждански незаинтересовани.

Думи като тези на Волен Сидеров са чисто и просто словесна агресия за изливане на гнева, която от психологическа гледна точка може би върши работа, но от политическа е негодна за употреба.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6306