ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

За България / “Либийският случай” - поредната конспирация срещу България

“Либийският случай” - поредната конспирация срещу България
06.11.07 15:54

Автор:Димитър В.Аврамов
Мъчителната сага с нашите медицински сестри в Либия продължава вече над пет години, без видими белези, че ще приключи скоро с освобождаването им.

 Правните аргументи са изчерпани, думата сега имат политиците, твърдят юристи, запознати с процеса. Но политиците ни през целия този период проявяват или незаинтересованост, или закъсняват и действията им в повечето случаи са неадекватни. Далеч преди събитията, българските специални служби разполагат с оперативна информация за сценария, подготвян в Триполи - не без съдействието на чужди разузнавателни централи. С нея явно са разполагали и други държави, които своевременно изтеглиха от Либия своя медицински персонал. За разлика от управляващите в София, чиято реакция е все така безхаберна и лекомислена. "Това е частен случай", ще каже по-късно тогавашният външен министър Надежда Михайлова. Иван Костов пък си позволи да хвърли в публичното пространство недопустима за министър-председател реплика: "Ами, ако са виновни?"...
Правителството на НДСВ и ДПС избра друга, не по-малко погрешна линия - демонстративни акции на солидарност към сънародниците ни, някои от които имаха комичен характер. Като появата на бившия външен министър Соломон Паси на официална среща с Корана в ръка... Властимащите не си даваха сметка (същото  е и днес), че либийският процес е част от серията шумни провокации срещу българската държава, независимо от политическата система у нас. По различно време, заедно или поотделно, зад тях стоят няколко мощни разузнавателни централи: ЦРУ, израелската МОСАД, турската МИТ, английската Ми-6, германската БНД (преди падането на Берлинската стена).
Един от сценариите за дискредитиране на България се разигра през 1978 г. - с убийството на писателя Георги Марков. Да припомним: в края на шейсетте години той се ползваше с протекцията на тогавашния лидер на БКП - Тодор Живков, и на специалните ни служби.
През 69-та, една година след "нежната революция" в Чехословакия, Георги Марков напусна България. "Бягството" на писателя бе повод за масирана пропагандна кампания срещу София. В някои среди отвъд желязната завеса то се квалифицираше дори като "забележителна победа на демокрацията". По-късно амбициозният и с лабилна психика писател ще се превърне в двоен агент, обслужвайки английската разузнавателна централа Ми-6. По това време в нея се създава нова секретна структура за "специални политически операции" -  всевъзможни подривни и пропагандни акции срещу държавите от тогавашния социалистически блок. Естествено, случаят с Георги Марков е част от тази схема.
След няколко години в ЦК на БКП става известно съдържанието на негови писма до близките му в София. Писателят е разколебан, разочарован от "другия свят", не крие и желанието си да се завърне в родината. Съдържанието на тези писма става достояние и на Ми-6 и това решава съдбата му. Защото там отлично разбират, че завръщането на Георги Марков за тях ще се превърне в шумен провал.
На 7 септември 1978 г. при моста "Ватерло" в Лондон той почувствал силна болка в десния крак. Четири дни по-късно почива в специализирана клиника под надзора на английски агенти. Според официалната версия на Лондон в тялото му е намерена съчма с два отвора (по-малки от милиметър), пълни с опасната отрова рицин. Това е началото на поредната кампания за дискредитиране на България, обвинена за убийството на писателя. След 89-та фалшивата версия ще бъде подкрепена от фриволните импровизации за съвместно участие на ДС и КГБ в престъплението. Те са тиражирани от генерал Олег Калугин, бивш шеф на съветското контраразузнаване и агент на САЩ, където предвидливо избяга през 1992 г. По-късно Московският градски съд му отне всички звания и го осъди задочно на 15 години затвор за тежко престъпление срещу държавата. А след промяната у нас американските и английските специални служби хвърлиха доста усилия, за да се доберат до архива на ДС. Така разчитаха да прикрият истината, че ръката, която уби Георги Марков не беше българска.
Четири години след смъртта му срещу България бе извършена нова впечатляваща провокация, свързана с атентата срещу покойния папа Йоан Павел II. Тя бе замислена в "Ранд корпорейшън" - звено от мозъчния тръст, обслужващ ЦРУ. Този път - с участието и на турската и италианската мафия, терористичната организация "Сивите вълци", разузнавателната централа МИТ и германската БНД. Според признанията на лидера на "Сивите вълци и агент на МИТ - Абдула Чатлъ, немците му предложили огромна сума, за да обвини българската ДС и КГБ за покушението срещу папата. Той е човекът, който осигури оръжието и фалшивите документи за самоличност на Мехмед Али Агджа. Признанията на Чатлъ бяха допълнени от друг сив вълк и участник в операцията - Орал Челик. Вдъхновителите, каза той, трябва да се търсят и във Ватикана. Намекът бе за епископ Марчинкус - агент на ЦРУ и шеф на Института за религиозни дела (банката на Ватикана).
Идеята на поръчителите на атентата бе да се нанесе не само политически удар на България и тогавашния соцлагер. Те разчитаха, че масираната, многопосочна дезинформация ще дистанцира католическите държави от нас - с неизбежния срив в икономическите отношения. Баснята за "българската следа" бе повтаряна многократно с мазохистично усърдие от Желюжелевци, Филипдимитровци и подобните тям рушители на съвременна България. Дори когато папата публично отхвърли фалшивата версия. Дори и след полуофициалното признание на ЦРУ, че ние нямаме нищо общо с атентата.
Паралелът на либийския случай с тези шумни провокации срещу България е неизбежен. В основата му стои не само стремежът на Муамар Кадафи да реши чрез него свои вътрешно-политически проблеми, защото сценарият пак води до нечии секретни лаборатории и стратегически интереси. Според информирани, в някои тайни кабинети се обмисляла идеята за нов политически театър - да откупим свободата на нашите медици с пари, предоставени от... Либия. Ако това стане, отново ще се питаме: този път коя разузнавателна централа (ЦРУ или МОСАД) стои зад конспиративната сделка. И защо го прави?

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0912