ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

За България / Кола, вървяща с вода, конструира българин

Кола, вървяща с вода, конструира българин
26.03.08 01:45
Инж, Чавдар Каменаров обикаля Пловдив с четири литра чешмяна течност в резервоара
MОЛЕКУЛИТЕ на водата се раз-падат на водород и кислород,отиват в двигателя и се запалват." Това обяснява инженер Пламен Каменаров, докато пълни резервоара на колата от чешмата. - "На подобен принцип работят бензиновите и дизеловите автомобили" - обяснява изобретателят и завърта ключа. С оглушително ръмжене 23-годишната . "Шкода 120" Е потегля по стръмната уличка в центъра на Пловдив.

Шофьорът здраво натиска газта. Изгасне ли, колата се пали трудно. Най-после престарелият автомобил е загрял. Инженер-конструкторът отбива шкодата встрани, отваря капака на двигателя, завърта кранче и извършва истинско вълшебство.

Пламен Каменаров е спрял притока на бензин в двигателя. Въпреки това колата продължава да ръмжи и да се движи. Българският изобретател натиска газта и шкодата успява да вдигне 40 километра в час. Бензинът продължава да е спрян. Моторът, буталата, цялата автомобилна система се задвижва от налятата по-рано вода. Дудото се е състояло. Шкодата дори успява да превземе един два по-стръмни баира. Работещ механизъм, по който автомобилният двигател се задвижва с обикновена чешмяна вода, е изобретил и внедрил българският изобретател Пламен Каменаров. Той притежава единствената кола в света, която може да се движи след директно зареждане от чешмата. Ако е истинско, откритието е епохално, категорични са водещите учени, докато завистливо цъкат с езици, когато разбират за изобретението.

"В началото никой не вярваше. Дори аз и баща ми бяхме настроени скептично към откритието. По време на първата ни обиколка няколко пъти пусках водата и спирах бензина за да се убедя, че сам не се мамя с фалшиво откритие", разказва инженер-конструкторът. Той и баща му Чавдар Каменаров работят от три години върху своето изобретение. Едва преди три седмици успяват да подкарат шкодата и да изминат първите 50 километра с помощта на вода от кухненската чешма.

Разработката на баща и син Каменарови е построена въз основа на стотици проучвания, свързани с двигателите. Системата е много проста и се състои от воден резервоар, реактор и няколко различни по вид и предназначение тръби.

"Водата от резервоара се загрява и се превръща в пара. Водните пари са отвеждани в реактора. Системата ни, най-общо казано, разлага водата по магнитно-термичен път. Вътре в реактора има магнитно ядро
което под влиянието на висока температура взаимодейства с водата. Създаденото магнитно поле прави водната молекула нестабилна и тя се разлага на водород и кислород. Точно тези два газа посредством тръби отиват в двигателя и там започва процесът на горене. Почти същите са бензиновите и дизеловите системи, защото и при тях горенето на бензин и кислород задвижва буталата", опитва се да обясни най-простичко своето откритие инж. Чавдар Каменаров. Той е преподавател в Пловдивската професионална гимназия по транспорт. Двамата със сина му Пламен са измислили и система от тръби, с помощта на които вредните газове от автомобила загряват първо реактора, а след това и водния резервоар.

"Колата се нуждае и от бензин. Горивото е за първите петнайсетина минути, за да загрее двигателя. Тогава посредством изгорелите газове се загрява водата в резервоара и реактора. След това колата тръгва на вода", разказва Пламен Ка-менаров. Той допълва, че шкодата ветеран все пак не може да върви само с чиста вода. Изобретателите признават, че по тръбите тече 80 процента Н2О и 20 процента бензин, който служи като катализатор С 80 процента вода и 20 процента бензин в резервоара шкодата се движи безпроблемно по пловдивските улици, както установи екип на "168 часа", след като се повози в нея. Каменаров-младши първо кара около 15 минути на бензин. После отбива колата, спира горивото и пуска водата. В момента баща и син изобретатели чертаят схеми как да превключват от бензин на вода, без да спират колата и излизат от купето.

Заредената с вода кола се движи почти перфектно. От време на време придърпва леко, както и повечето антики на колела с двайсет годишен стаж Пловдивските учени все още не са дали отговор на основния въпрос - колко вода на сто километра харчи старата шкода. Според Чавдар Каменаров засега е невъзможно да се даде точна прогноза. Той е изминал едва около 50 километра по пловдивските улици. Най-грубите изчисления са, че шкодата изгаря по седем-осем литра вода на сто километра.

"Рано е за подробни резултати. Доскоро шкодата нямаше платена гражданска отговорност и не можеше да се движи. По време на първия експеримент избирахме по-малки улички, за да не ни спре КАТ. Сега всички дължими такси са платени. Започваме нов етап от проучванията. Ще сложим по-големия резервоар и тръгваме към морето. Само така ще разберем как наистина действа водата върху бензиновия двигател", категоричен е Пламен Каменаров. Той е известен в Пловдив като един от най-добрите автомобилни специалисти. Според него, ако някога се стигне до фабричното производство на водните системи за вода, те едва ли ще бъдат по-скъпи от най-модерните газови уредби. Шкодата 120 е истинска сензация в квартала на двамата изобретатели. Още докато припалва двигателя, чешкото возило е заобиколено от зяпачи и дечурлига. Повечето съседи често минават покрай гаража на Каменарови, за да видят докъде е стигнала работата. Няколко от по-предприемчивите съкооператори дори съветват изобретателите да не разгласяват много-много своето откритие. Според тях е по-добре първо всички коли пред блока да се сдобият с водните системи и едва след това откритието да бъде представено пред света. В гимназията, където преподава, инж. Каменаров е подложен на доста по-сериозен натиск. Няколко ученици са дошли с конкретни оферти да купят старата шкода.
Други всекидневно врънкат даскала си да ги повози с уникалния автомобил. Най-настоятелният гимназист получава позволение и във въодушевлението си успява леко да чукне предната броня.

Баща и син изобретатели признават, че в света съществуват десетки и дори стотици проекти за двигатели на вода. Всеки от тях е с различни предимства и недостатъци. Досега няма нито един фабрично произведен воден двигател.

"Нашата идея дойде след доста проучване на други проекти. Взаимствали сме някои идеи, но значително сме ги видоизменили, за да се получи нашата система. За съжаление изработката и монтирането на всяка нова част по системата ни отнема, по няколко месеца" -обяснява синът. На практика двамата учени отделят от заплатите си, за да движат проекта. Държавата по никакъв начин не стимулира финансово каквито и да е изобретения на български учени. Двамата са проверили и са се убедили, Че не могат да кандидатстват по европроекти. Точно заради това семейните бюджети на баща и син се явяват основни спонсори на научното откритие. При по-малкия Каменаров явно няма проблем. "Жена ми не обича да се бърка в работата ми извън къщи. За последно й разказах, че сме успели да се по-возим из Пловдив с няколко литра вода и тя много се зарадва. Никога не се е сърдила, че отделям собствени пари за разработката ни", разказва Пламен Каменаров. Според него вече са направени най-трудните първи крачки. Оттук нататък ще трябва да се изследва по какъв начин ще влияе водата не само върху двигателя, но и върху цялата автомобилна система. Двамата учени са убедени, че с подходящите добавки и изработването на някои елементи от неръждаеми метали колата може съвсем спокойно да работи на вода. Проучванията ще потръгнат много по-бързо, ако голям спонсор осигури най-необходимите системи за изследване на автомобила като стенд за двигателя, газов анализатор и други необходими уреди.
Липсата на интерес принуждава учените да опипват в тъмното. Съвсем малка помощ от държавата или богат бизнесмен ще им помогне да напреднат значително. Нищо чудно до годи-на-две България да стане първата държава, която е патентовала двигател, задвижван с вода. Това със сигурност ще доведе до истинска революция в автомобилостроенето.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1333