ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Велики Българи / Петър Петров

Петър Петров
08.05.08 22:19
Петър Петров - създател на първия електронен часовник. Компанията му "Кеър илектрикс" ("Care Electrics") разработва първия безжичен сърдечен монитор използван днес в болниците по цял свят.
Петър Петров е роден в Берковица в Берковица на 21 октомври 1919 г. През 1939 г. се записва в Чуждестранния легион, пленен, от немците и пратен във военнопленнически лагер в Полша. През 1941 г. се връща в България и става царски офицер. През 1944 година отива в Германия и учи инженерство, механика и корабостроене. Тогава построява и първото от своите 60 корабчета. През 1951 година се преселва в Канада, след това - в САЩ, където работи за американските BBC.

През 1959 г. започва да се занимава с космическа техника и от 1963 г. работи за НАСА по програмата "Аполо" и ракетата "Сатурн". С кораба "Джемини II", конструиран от Петров, през 1967 г. е поставен световен рекорд по ветроходство. Петър Петров подарява кораба за плаващ дом за сираци в Централна Америка.

Петров основава собствен бизнес през 1968 г. - фирмата "Кеър илектрикс", която разработва безжични монитори за наблюдение на сърцето в болнични условия. Предприятието прераства в "Електро дейта" и преди 30 години създава прототипа на цифровия електронен ръчен часовник. Той е пуснат на пазара през 1971 г. с марката "Пулсар".

През 1975 г. Петров създава нова фирма "АДС служба за околна среда", която произвежда компютри за следене на замърсявания. Преди година той се пенсионира като консултант на "Тайм домейн корпорейшън". Почива на 27 февруари 2003 г. на 83-годишна възраст.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2297