ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Никола Тесла / Изгубените тайни на Никола Тесла ИЗОБРЕТЕНИЯ

Изгубените тайни на Никола Тесла ИЗОБРЕТЕНИЯ
19.04.10 14:31
Иска ни се да вярваме, че великите постижения се възнаграждават, ако не с пари, то с име, записано в историята че човек, чиито постижения са променили ежедневието ни е бил почти забравен. В началото на двадесети век Никола Тесла, един сръбски имигрант, изобретател, чието име е почти забравено, изстреля цивилизацията ни в нова ера. Променлив ток, радио, луминисцентно осветление, дистанционно управление, роботика, общо 700 патентовани изобретения дължим само на този човек Четвъртък, 7 януари 1943 около 22:30, в свят, обсебен от борбата с тъмните сили на нацистката военна машина, Никола Тесла поема последния си дъх. Умира сам в малка стая в хотел Ню Йоркър. Отвън градът живее с наследството му. Облян е от електричество, осъществената мечта на Тесла за свят, захранван от променлив ток. Той е абсолютно наясно с последиците от научните си изобретения и тяхното влияние върху развитието на човечеството. Тесла е погребан относително анонимно. Това е краят на велик изобретател, титан, върху чиито постижения градим някои от най-важните научни постижения. Той е един от най-великите гении на 19ти век Научните постижения на Тесла са много по-големи от тези на Едисон Той е бил самотник, правел е независими изследвания извън конвенционалната наука Сигурно за т.нар. "нормален свят" е изглеждал като пълен ексцентрик Той даде на страната ни толкова много технологии, приложения, чудеса. Целия ни живот сега е по-добър заради неговата работа Защо този велик човек е пренебрегван от учените и обществеността? Може би отговорът се крие в това, което Тесла не е направил, отколкото в постиженията му, признати от обществеността.
 Според легендата Никола Тесла се е родил точно в полунощ през 1856 докато навън бушувала ослепителна гръмотевична буря Като млад, най-голямата му мечта била да улови мощта на Ниагарския водопад. Той постигнал тази мечта, като така популяризирал променливия ток. Сега, половин век след смъртта му, Тесла е обвит в мистерия. Многото му велики постижения тънат в мрак. Никола Тесла е бил хуманист, патриот – американец и необуздан гений. Често оприличаван на типичния луд учен Може би единствения му грях е, че е изпреварил времето си. Тесла е сърбин, израснал в малко селце в Хърватска Син на строг свещеник и възхитителна, находчива майка. С фотографска памет и владеещ 6 езика на 18 години, Тесла започва житейския си път като надарен изобретател.  Той има необичайната дарба да си представя изобретенията си. Да ги сглобява, изпробва и разглобява с точните им размери във въображението си. Както наяве, така и насън. Още от детството си Тесла можел да си представя идеите си толкова силно и толкова живо, че дори не можел да различи въображаемото от истинското. През 1884та Никола Тесла емигрира в САЩ. Почти без пукната пара, той се представя на Томас Едисон и веднага е нает "Добре Тесла, нает сте." Но когато Тесла описва на Едисон плановете си за променливия ток и многофазните електродвигатели, много по-ефективни от правотоковата система на Едисон, Едисон вижда в Тесла потенциално опасен конкурент. Едисон не е искал никой да е пред него, дори и с по-добра система.

Когато агресивни хора работят заедно, те се унищожават един друг. Предложена е награда за всеки, който може да улови и пренесе енергия от Ниагарския водопад до Бъфало, Ню Йорк. Едисон прави всичко, за да злепостави променливо токовата система на Тесла. Променливият ток е опасен за човешкия живот. Пуснете генератора! Току-що видяхте въздействието на променливи ток. Въпреки съпротивата на Едисон е възприета многофазната система на Тесла. и през май 1888, Джордж Уестингхаус чува за този забележителен изобретател и купува патентите за променливия ток. До 1897 както Тесла, така и променливият ток стават известни в домовете по целия свят. Мария Сесич - научен музей, Белград: Той отлично разбира какво ще се случи след внедряването на променливия ток и електрифицирането на света. Че това ще доведе до огромни промени в човешкия живот, в информацията като цяло, дори и в психичното състояние на човешките същества. Въпреки че е станал известен, Тесла е само изобретател, велик мечтател, който не се включва активно в комерсиализирането на идеите си. Много от забележителните му открития във високочестотната електротехника, включително радара, радиото, неоновите и луминесцентните лампи, често са приписвани на други. Например, измислените от Тесла "сенчести фотографии", системи за рентгенови снимки са с по-ранна дата от разработките на Вилхелм Рьонтген. Богатото въображение на Тесла предвижда явления като телевизия и интернет години преди появата им. Докато тези мечти станат реалност, пресилванията на Тесла и начина, по който ги поднася на пресата в обществото са поводи за много критики към изобретателя. Трябва да можем да пренасяме образи от други места на големи разстояния снимки, новини, енергия. Защо не си го представим? Сега трябва да освободим мисълта си от ограниченията, наложени от времето и пространството, като обаче запазим характеристиките им по принцип. Сега и в бъдещите векове. Пламенен и тайнствен, винаги твърде ентусиазиран да сподели идеите си със света, Тесла показва опитите си на приятели и светила като Марк Твен. Рон Ковач - електроинженер: Този човек е бил много близък с хората от световния елит тогава: Марк Твен, Уестингхаус, Дж. П. Морган и благодарение на тези запознанства е можел да финансира някои от най-грандиозните експерименти. За да смае широката публика, Тесла седи в лабораторията си, а огромни мълнии танцуват около него без проводници, тези въздушни разряди карат лампата в ръката на Тесла да свети. Марк Сайфер - биограф на Тесла: Тесла е бил първият, показал как да предаваме безжично енергия през въздуха, за да предизвикаме електрически разряди в луминесцентните лампи, които са били в стаята. Всяка лампа работи при различна честота, така че при една честота свети една група лампи, а при друга честота свети друга група. През 1898, докато работи по патентите си за радиоизлъчване, лабораторията на Тесла мистериозно изгаря до основи. Този огън унищожава хиляди часове работа......

Материалът не свършва до тук, все още се превежда! Безумно интересен е, ако има грешки в текста, моля да ме извините. Като бъде окончателно преведен ще ги оправя!

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2277