ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Цивилизации... / Tоп 10 на древните цивилизации с напреднала технология

Tоп 10 на древните цивилизации с напреднала технология
08.12.10 02:13

Автор:David Hatcher Childress
Като същински съвременен Индиана Джоунс, археологът David Hatcher Childress е направил много невероятни пътешествия до някои от най-старите и най-отдалечените точки на земята. Описвайки богато, изгубените градове и древните цивилизации, той издал шест големи книги (серията Изгубените Градове) хроникирайки смътия спомен за градовете от пустинята Гоби до Пума Пунку в Боливия, от Мохеньо Даро до Баалбек. Ние го срещнахме тъкмо преди да излети от Нова Гвинея на път за друга археологическа експедиция и го попитахме дали би искал да напише една статия за Atlantis Rising относно Топ 10 на Древните Цивилизации с Напреднала Технология. Той се съгласи и направи това чрез архивите си и ни предложи следната история.
 1. ДРЕВНИЯТ МУ ИЛИ ЛЕМУРИЯ

Според много езотерични източници, първата цивилизация е възникнала преди 78 000 години на гигантски континент познат като Му или Лемурия и съществувала удивителните 52 000 години. Понякога се казва, че е била разрушена от земетресения генерирани от изместването на полюсите, което се случило преди 26 000 години, или приблизително 24 000 пр.н.е.

Докато Му не е достигнал толкова напреднала технология, предполага се, че другите цивилизации са постигнали тази технология, при все това се предполага, че са придобили някаква напреднала технология, и по-специално в строежа на дълготрайни мегалитни сгради, които можели да устоят на земетресения. Въпреки това, науката за управление е била тази, за която понякога се казва, че е най-голямата заслуга на Му.

Предполага се, че е на континента е имал един език и единно управление. Образованието е било ключът за успеха на Империята, и поради това всеки гражданин е бил вещ в законите на вселената и му е било предоставено пълно обучение в съответната професия или търговия, всичко това резултирало в забележиелен просперитет. Обучението на детето било задължително до 21 годишна възраст за да бъде подходящ да придобие гражданство. Този период на обучение продължавал 7 години, така че най-ранната възраст, на която човек можел да придобие гражданство е била 28.

2. ДРЕВНАТА АТЛАНТИДА

Говори се, че когато континента Му е потънал, океаните на света се понижили драстично след като водата е заляла новоформирания  басейн в Пасифика. Сравнително малките острови, които съществували в Атлантика по време на лемурийската цивилизация останали сухи и нависоко поради снижаващия се океан. Новопоявилата се земя свързала архипелага Poseid, който се намирал в Атлантика образувайки малък континент. Този континент е бил наречен Атлантида от днешните историци, но тогавашното му истинско име е било Poseid.

За Атлантида се вярва, че е имала много напреднала технология, много напреднала от съществуващата днес. В книгата Жител на две планети, за пръв път продиктувана през 1884 от Phylos и Thibetan на млад калифорниец на име Фредерик Спенсър Оливър, както и втората част през 1940, Един земен жител се завръща, са споменати такива изобретения като въздушни conditioners за превъзмогване на смъртоностните и  пагубни парообразувания, вакуумни цилиндрични лампи, тръби от кристал от светещи през ноща; електрически пушки, оръжия използващи електричество като двигателна сила ( rail-guns са подобни, и нови изобретения); еднорелсово транспортиране; водни генератори, инструменти, които кондензират вода от атмосферата; и the Vailx, въздушен кораб управляван от силите на левитацията и отблъскването.

Спящият ясновидец, Едгар Кейси, говори за използването на аероплани и кристали или огнени камъни използвани за енергия и свързани приложения. Той също говори за неправилното използване на сила и за идващи предупреждения за разрушение.

3. ИНДИЙСКАТА ИМПЕРИЯ РАМА

За щастие, древните книги на индийската империя Рама са се запазили, за разлика от тези на Китай, Египет, Централна Америка, Перу. Много от тези древни нации сега са или в пустинни области, или са погълнати от гъстата джунгла или буквално са на дъното на някой океан. Докато Индия, въпреки унищожителните войни и инвазия, е успяла да съхрани голяма част от древната си история.

Дълго време за индийската цивилизация се вярваше, че датира много по-рано от 500 пр.н.е., само 200 години преди инвазията на Алесандър Велики на полуострова. През миналия век обаче бяха открити извънредно сложните градове Mohenjo Daro (Могилата на Мъртвия - Mound of the Dead) и Harappa в долината Indus на днешен Пакистан.

Откритието на тези градове принуди археолозите да променят датата на произход на Индийската цивилизация с хиляди години назад. За учудване на съвременните специалисти, градовете били високоразвити и това била причината водещите археолози да вярват, че те били схващани като дупки преди да бъдат построени (and caused leading archaeologists to believe that they were conceived as a whole before they were built): забележителен ранен пример за градско планиране. Дори още по-забележително е, че водопроводната и канализационната система из големия град е много по-добра от тези открити в Пакистан, Индия и повечето Азиатски страни в днешно време.

4. ОЗИРИСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В СРЕДИЗЕМНОМОРИЕТО

Говори се, че по-времето на Атлантида и Рама, Средиземно море било голяма и плодородна долина. Тази древна цивилизация, предхождаща династическия Египет, е била позната като Озириската цивилизация. Река Нил е идвала от Африка, както и сега и е била наречена реката Стикс (Stix). Обаче, вместо да се влива в Средиземно море в делтата си в северен Египет, тя продължавала в долината и завивала на запад в най-дълбоката част на Средиземната долина, където е създавала голямо езеро и след това е протичала между Малта и Сицилия, и южно от Сардиния в Атлантика на мястото на днешен Гибралтар (Колоните на Херкулес). Когато Атлантида е била разрушена в катаклизмично разместване на пластовете, тази промяна в Атлантика причинила заливане на Средиземноморието с вода, разрушавайки великите Озириски градове и принуждавайки хората да се преместят на по-висока земя. Тази теория обяснява странните мегалитни останки намерени из Средиземно море.

Археологически факт е, че има повече от 200 познати потънали градове в Средиземно Море. Египетската цивилизация, заедно с Минейската (Minoan) и Микенската в Крит и Гърция са, теоретично, останки от тази велика, древна култура. Цивилизацията построила огромни устойчиви на земетресения мегалитни структури и е имала електричество и други обществени удобства по времето на Атлантида. Като Атлантида и Рама, те имали въздушни кораби и други способи на транспорт, често електрически по природа. Мистериозните пътища на Малта, които пресичат стръмни скали и продължават под водата, може би са част от някоя древна озириска трамвайна линия, вероятно превозваща натрошени камъни до градове, които сега са потънали.

Вероятно най-добрия пример на високата технология на озирисианците е невероятната платформа намерена в Баалбек, Ливан. Главната платформа е съставена от най-големите изсечени скали в света, известните издялани камъни на Баалбек. Някои от камъните са 25 метра (82 фута) дълги и 4,5 метра (15 фута) дебели и е изчислено, че тежат около 1200 и 1500 тона всеки!

5. УЙГУРСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ В ПУСТИНЯТА ГОБИ

Говори се, че по времето на Атлантида и Рама са съществували много градове принадлежащи на Уйгурската цивилизация (Uiger) в пустинята Гоби. Въпреки, че сега Гоби е пустиня, тези градове били океански пристанища. Едгар Кейси веднъж каза, че асансьорите ще бъдат открити в изгубен град в пустинята Гоби, и докато това още не се е случило, въпросът остава открит.

Говори се, че в уйгурската област са били използвани Виманите и други напреднали устройства, и известният руски изследовател Николай Рьорих съобщил за налюдение на летящ диск на северен Тибет през 1930-те. Може би летателното устройство в било древна вимана идваща от още активен град използвайки уйгурска технология, която съществува в Северен Тибет или пустинята Гоби.

От значение е, че се твърди, че Старейшините на Лемурия, позната като Тринайсетото Училище, преместили тяхната база преди катаклизма на необитаваното плато на Централна Азия, която сега ние наричаме Тибет. Тук те предполагаемо установили библиотека и училище познати като Великото Бяло Братство.

Например, великият китайски философ Лао Тзъ, роден през 604 пр.н.е., говорил често за Древните Господари и тяхната дълбока мъдрост. Той е написал популярната книга, Тао Те Чинг (Tao Te Ching), вероятно най-популярната книга някога писана в Китай. Когато той най-накрая напуснал китай, близо до края на дългия му живот, той пътувал до легендарната земя на Хси Уанг Му (Hsi Wang Mu). Според древните китайци, това е била базата на Древните. Възможно ли е това е било Великото Бяло Братство и Тринайсетото Училище на Му?

6. ТИАХУАНАКО

Както в Му и Атлантида, конструкциите в Южна Америка били на мегалитно ниво с многоъгълни конструкционни техники и замислени с цел да създадат масивни стени устойчиви на земетресения. Всички тези стени били важни около Огнения-Кръг, в древен Му.

Домовете и комуналните сгради били построени с мегалитни блокове от камък. Поради високото внимание и грижа за бъдещите поколения и поради оценяването на постепенния и непреставащ растеж на обществото, структурите на тази култура били построени да издържат хиляди години. Къща построена от цимент, дърво и измазани стени ще съществува около стотина години, ако се поддържа. А сега сме свидетели на мегалитните конструкции на Египет, Малта и Перу. Тези сгради все още си стоят там. Куско, древната столица на Перу, която е била построена вероятно преди Инките, е все още обитавана след хиляди години. И наистина, много от сградите в центъра на Куско днес съдържат стени, които са на хиляди години (докато по-съвременните сгради конструирани от испанците са вече срутени).

Само на няколко хиляди мили южно от Куско лежат фантастичните руини на Пума Пунку, високо в Altiplano, Боливия. Руините на Пума Пунку, на около една миля от известните руини на Тиахуанако, са масивни мегалитни конструкции, които са разхвърляни като детски блокчета за игра. Какъв катаклизъм е могъл да стори това нещо? Тук става въпрос за мегалитна конструкция създадена за да издържи хиляди години, и въпреки това, 100 тонните блокове са били счупени на части и разхвърляни от мощни геологични сили.

Изглежда, че Южноамериканският континент е бил рязко и мощно разклатен по време на някакъв катаклизъм, най-вероятно изместване на полюса. Това, което е било канал на морското ниво, сега може да се намери на 4000 метра в Андите. Като вероятно доказателство за този сценарий, може да са и многото океански фосили намерени близо до езерото Титикака. Това езеро дори е обитавано от единствените познати на света сладководни морски кончета.

7. МАИТЕ

Пирамидите на маите са намерени от Централна Америка, чак до индонезийския остров Ява. Пирамидата на Sukuh, на склоновете на планината Lawu близо до Surakarta в централна Ява е един впечатляващ храм с каменни плочи и стъпаловидна пирамида, която би впечатлила всеки в джунглите на Централна Америка. Пирамидата буквално е идентична на пирамидите намерени в древната област на маите Uaxactun, близо до Tikal.

Древните маи били брилянтни астрономи и математици, като градовете им живеели в аграрна хармония със земята. Те построили канали и градове с хидропонични градини из древния полуостров Юкатан. Някои глифове на маите били електронен тип (radionic-type) устройства за контрол на насекомите, които излъчвали въздушни вибрации към набелязания вредител.

Едгар Кейси споменава маите и тяхната технология в едно произведение: като описание на начина на конструкциите от камък: ние смятаме, че това е било голямо цилиндрично стъкло (както би се обозначило днес); As for a description of the manner of construction of the stone: we find it was a large cylindrical glass (as would be termed today); с така направени стени (фасетки), че камъкът на върха служи за централизиране на силата или енергията, която се концентрира между края на цилиндъра и самия камък на върха. Както беше означено, записите са еднакви по начин на конструиране на три места на земята, както си и стоят днес: в потъналата част на Атлантида, или Посейдия, където част от храмовете може все още да бъдат открити под тинята на морската вода образувана от изминалите години, близо до островите Бимини (от Еон: които са известни с НЛО активност към края на 40-те и началото на 50-те на 20. век) близо до брега на Флорида. И (второ) в записите на храмовете, които са били в Египет, хората са действали в сътрудничество с други за запазването на записите, които дошли от земята.(And (secondly) in the temple records that were in Egypt, where the entity acted later in cooperation with others towards preserving the records that came from the land where these had been kept.). И (трето) записите, били превозвани до Юкатан, в Америка, където тези камъни (за които се знае толкова малко) сега, през последните няколко месеца се разкриват.

Вярва се, че съществува древен Храм на Записите някъде в региона на маите, вероятно под съществуващ пирамидален комплекс, в система от подземни пещери и тунели. Някои източници казват, че това хранилище на древно знание е пазено в кварцови кристали, които са с изключително качество и са способни да съдържат големи количества информация по подобен начин като модерните CD-та.

8. ДРЕВЕН КИТАЙ

За древен Китай, познат като Han China, се говори, че произлиза както всички цивилизации, от огромния тихоокеански континент Му. И наистина, древните истории на маите и китайците изглеждат неизличимо свързани. Древните китайци са познати с техните въздушни колесници, с познанията им за земята, и нефритените си фигурки.

Антрополозите правят добър пример за таоистко влияние в Централна Америка, чрез показването на символите и мотивите на династията Шанг (инг и янг е най-известния но има и още много други) и след това свързвайки ги с познатото изкуство на маите и скулпторите им. Нефритът бил със специфично значение за китайците Шанг. Въпреки това, все още произходът на китайския нефрит все още не е установен. Голяма част от него може би идва от Централна Америка. Дори източника на нефрита от централна америка е неустановен; вярва се, че много древни мини за нефрит са все още неоткрити. Антрополозите предполагат, че китайските пътешествия до Мексико между 500-300 пр.н.е., може би са свързани с таоистката търговия в магически гъби или лекарства за дълголетие.

За древните китайци често се говори, че са изобретатели на много неща, от тоалетната хартия, до детекторите за земетресения, книжните пари, законите, реактивната технология, методите за принтиране, и хиляди други високо-технологични неща. През 1959 един археолог в Китай открива катарами за колан направени от алуминий, преди хиляди години. Алуминият се образува от алуминиева руда (боксит) с електричество!

9. ДРЕВНА ЕТИОПИЯ & ИЗРАЕЛ

От древни текстове като Библията и етиопската книга Kebra Negast, ние научаваме за високата технология в древна Етиопия и Израел. За храма в Йерусалим се говори, че е бил основан върху три гигантски дялани каменни блокове подобни на тези в Баалбек, Ливан. Днес почитаният Храм на Соломон и Джамията на Свещената Скала съществуват на това място, чиито основи очевидно достигат до озириската цивилизация.

Като много от по-късните финикийски конструкции, построяването на Храм за приютяване на Кивота (Ark of the Covenant) и храмовете в Етиопия са последните каменни мегалитни конструкции. Масивният Храм на Планината (Temple Mount), построен от цар Соломон върху руините на по ранен мегалитен храм, е служел за приютяване на древната реликва позната като Кивота.

За Кивота се говори, че е бил кутия електрически генератор, който приютявал няколко свещени обекта, включително и златна статуя от по-ранните култури, която е наречена Светиня на Светините. За тази кутия и златната статуя се говори, че са били преместени от Кралската камера във Великата Пирамида в Египет от Мойсей по време на периода на Преселението.

Много учени вярват, че Кивотът, както и други древни артефакти, всъщност били електрични устройства, някои от които били боготворени в храмове като светини. Библията разказва как самонадеяни неупълномощени хора ако докоснат Кивота биват ударени от мълния.

10. КРАЛСТВОТО AROI SUN В ПАСИФИКА

Последната от листата на древните цивилизации е буквално непознатата древна култура на кралството Aroi Sun в Пасифика. Докато т.нар. изгубен континент Му потънал преди около 24 000 години при изместване на полюсите, Пасифика по-късно бил напълнен с расово разнообразие от всички цивилизации, идващи от Рама, Китай, Африка и Америките.

Напредналата острвна нация, с големи области земя, които са текущо в Пасифика, порастнала около Полинезия, Меланезия и Микронезия. Древни легенди в Полинезия приписват на тази забележителна цивилизация мегалитните пирамиди, платформи, арки, пътища и статуи изцентралния Пасифик.

Когато били изкопани повече от 400 чакълести хълма в Нова Каледония през 1960-те, циментовите колони от вар и обвивката които били открити, били датирани с въглероден метод от Yale и Музея на Нова Каледония, като резултатите показали, че са направени преди 5120 г. пр.н.е. и 10950 г. пр.н.е.. Тези странни циментови колони могат да се намерят в южната част на Нова Каледония и на острова на Боровете (Isle of Pines).

Според обитателите на Великденските острови, статуите на островите вървели или левитирали за да се движат в спирала по посока на часовниковата стрелка около острова. На остров Понпей (Pohnpei), микронезийците твърдят, че камъните на 11 кв.километровия град били поставени на мястото си чрез левитация.

Полинезийците от Нова Зеландия, Великденския остров, Хаваите и Таити, вярват, че техните предци са имали способността да летят и можели да пътуват от остров на остров. Дали този полет над Атлантида, който спрял в Малта, Баалбек, и Рама е бил насочен към отдалечение но популярен събирателен център на Великденския остров?
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.3084