ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Цивилизации... / Изгубената Цивилизация

Изгубената Цивилизация
08.12.10 02:18
 Хеопсовата пирамида е най-голямото архитектурно постижение на човечеството. Два и половина милиона блока - от 2 до 70 тона всеки, са били използвани за издигането на този мълчалив гигант на миналото, най-голямата от трите структури на платото Гиза. Тя покрива 15 акра и тежи невероятните 6 милиона тона. Този огромен строеж не е само архитектурна забележителност. Той е недостижимо и до днес съвършенство.

В хилядите написани за голямата пирамида книги се отбелязва, че строителите са притежавали универсални знания, надвишаващи хиляди пъти знанията на древните египтяни, живеели преди около 4500 години, т.е. по времето, за което се предполага, че пирамидите били издигнати. Голямата пирамида е изградена с невероятно точна геометрия и хармония, пропорции и звукова акустика на интериора и екстериора. По отношение на земята Голямата пирамида се намира точно в мъртвия център на най-големия и масив. Още по невероятно е предположението, че строителите на пирамидата са прилагали своеобразна звукова технология, която е давала възможност да се повдигат огромните каменни блокове във въздуха. От векове се знае, че храмовете и пирамидите на Египет и на фараоните са олицетворение на върховото познаване на
звуковата акустика.

Един от арабските хроникъори на Х век - Ал Масуди, твърди, че строителите на пирамидите са могли да пренасят блоковете на голямо разстояние само с един удар на метален прът (пръчка). От други места - Боливия, Мексико и Гърция, идват предания за първите градове издигнати от митични существа, които са могли да вдигнат камъните във въздуха с използването на звук. В боливийското Алтиплано местните индианци и днес говорят, че "първите жители" са могли да пренасят камъни от местната каменоломна до строежа само със "звука на тромпет".

Какво всъщност се крие зад тези твърдения? Дали трябва да бъдат отхвърлени като мечти на наивни и примитивни народи?

При изучаването на строежите на платото Гиза през 80-те години на 19. век египтологът Флидрес Петри откри доказателства за невероятно точно продупчване и обработка на камъни, която надминава всичко известно. Става дума не само за дълги около 3 метра диамантени сечива за рязане не камъка, но и за технологии за пробиване на отвори с точност, която може да бъде постигната само с ултразвукова вибрация. Този извод би изглеждал като фантастичен ако по-късно не беше потвърдено, че манастирските общности в Тибет до ХХ. век притежаваха звукова технология, която може да причинява безтегловност.

Но как са могли строителите на пирамидите отпреди 4500 години да имат такива начнии технологични знания, които не могат да бъдат разбрани даже и днес? Какво е станало с тези технологии и защо бяха открити чак през сегашния век?

Да тръгнем на пътешествие към един древен свят, населен от забравена култура и елитна цивилизация, живяла в плодородната долина на Нил в много по-отдалечена епоха отколкото се счита, че е започнала нашата цивилизация. То ще разкрие съществуването в Гиза на монументи, оставени от Старата раса, както и присъствието под Големия сфинкс на подземен комплекс, известен като Залата на записите (Hall of Records).

Египтолозите твърдят, че Храмът в долината, намиращ се на ръба на платото е бил построен по времето на фараон Кафре - около 2550 години пр.н.е. Със сигурност той е свързан с подземен тунел с друг древен храм на източната страна на Втората пирамида, която също е приписвана на Кафре. Но това е неточно, тъй като последните геологически проучвания на Сфинкса доказаха, че изветряванията и разрушенията вурху него се дължат не на вятъра, а на въздействието на вода. С други думи на дъждове, които са валяли през много дълъг период. Това предположение създава огромни проблеми на академиците, които добре знаят, че последните дъждовни епохи в Египет с такава интензивност са били в 3000-годишния период между 8000 и 5000-та година пр.н.е. Още по озадачаваща е новата теза на египтолозите, че монументите на платото Гиза са били построени между 11000 и 9000 година пр.н.е. Как е възможно това? Нали специалистите твърдят, че по онова време долината на Нил е била заселена само от хора, живеещи в глинени колиби.

Това не е вярно. В долината на Нил между 12 500 и 9 500 г.пр.н.е. са живеели общности, които са притежавали развито инструментално производство и първи са развили селското стопанство в света. Никой не може да твърди, че човечеството в тази отдалечена епоха не е могло да построи 80-метровия Сфинкс. Но този факт създава още по големи проблеми и тъй като много от блоковете, използвани за храма в долината, тежащи по 100 тона са били взети от вътрешността на Сфинкса това означава, че и храмът е от тези древни времена. А това означава, че фараоните само са възстановили тези огромни строежи и също така са си задавали вапроса кой ги е построил.

Древните египтяни са мислили, че тяхната култура и религия е наследена директно от свещенна древна раса, която е съществувала хиляди години преди фараоните. Така например Императорският папирус от времето на ХIХ-та династия, т.е. около 1300г.пр.н.е., съдържа списъка на 10 нетджеру (дума означаваща богове или свещенна раса), които са управлявали много преди първите императори на Египет. Древните египтяни са считали некрополите на Гиза за "Великолепното място на Първия път", т.е. за свещеното място на боговете, които са управлявали техните земи през тази далечна епоха. И още по - важно - йероглифите върху стените на Храма на Хорус в Едфу в Южен Египет разказват много за дейността на тези Стари богове, които са живеели вдолината на Нил през епохата на Първия път.

Когато днес се гледа платото със заобикалящата го пустиня и с пирамидите, човек не може да си представи Гиза по друг начин. Но записите от Едфу дават възможност да възстановим напълно друга гледка на Гиза отпреди 11 000 години... Тогава тук е бил горещ влажен климат, с буйна зелена растителност, като в екваториална Африка. Според споменатите текстове тук е имало езеро, захранвано от Нил. Това не е фантазия, тъй като се знае, че в миналите векове реката е минавала по - близко до края на платото. За Старите богове това е било древното море на хаоса, от което тяхната Първа земя се е появила в началото в Започването на Времето. На края на това свещено езеро е имало високи стълбове, издялани от черен камък. В плитките води е имало малък остров, символизиращ Точката на първото създаване, и свещена каменна структура. За този остров се споменава в документите на Едфу като за Острова на яйцето, а каменната структура е наручана Мястото на доброто.

Зад масивните стени на това свещено място са живеели напълно различни хора - господстващите фигури, Шебтю, Сагес, Старите или Соколите. Тези митични индивиди били със сияещи лица. Те са били наричани свещени - нетджеру. Появява се вапросът - кои всъщност са били тези същества за коитосе твърди, че са построили първите монументи и храмове. Дали те са построили и Големия Сфинкс и другите пирамиди? Ако е така какво се е случило с тази древна култура и какво наследство са оставили на този свят?

Всяко хилядолетие носи нови разкрития на платото Гиза. Но нито едно от тях няма да е по вълнуващо от намирането под огромното тяло на Сфинкса на девет свързани помежду си камери. Те бяха за първи път открити чрез сеизмично сондиране на каменното легло на платото от две изследователски програми. Първата се ръководеше от сеизмолога Thomas Dobezky през 1991г, а втората - от Университета във Флорида. Легендите от времето на фараоните говорят за подземен свят под платото Гиза.

Съвременни изследователи, окултистите и мистиците твърдо вярват, че този подземен комплекс, състоящ се от коридори и камери ще бъде открит под Гиза. Те наричат този комплекс Залата на записите, кристалните камери или Камерата на началото, и предполагат, че в тях се намира мъдростта и знанията, оставени от Египетската стара култура преди големия потоп.

Какво има под каменното корито на Гиза? И дали геофизиците, работещи в момента на Гиза, сканиращи неговите недра ще открият колективната мъдрост, памет и знания оставени от Старите богове?

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1296