ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Тайни общества / Топ 10 тайни общества

Топ 10 тайни общества
09.12.10 01:08
 Череп и кости

Тайният орден от Йейл, първоначално се е казвал Братсвтото  на смъртта и е една от най-старите студентски общности в САЩ.  Съществува от 1832г. и в него членуват малцина избрани от елита. Общността използва масонски ритуали и до ден-днешен. Членовете се срещат всеки четвъртък и неделя в сграда, която наричат „Гробницата”.
До 70-те години на миналия век имената на членовете не са били пазени в тайна, но ритуалите винаги са били тайни. И двамата президента Буш са били членове на орденът докато са учили в Йейл.
Съществуват много теории за конспирации, най-известната от които, че членове на групата се вербуват от ЦРУ. Управлението направило изявление през 2007г., в което отрече тези слухове.


Прочетете повече на: 
http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z2VNze3

Свободните зидари

Великата масонска ложа е създадена през 1717г., когато четири малки групи се обединили. Членстовото имало две степени, докато през 50-те години на 18-ти век не създали трета степен, което разделило групата. Когато някой достигнел 3-та степен, той бил наричан Майстор масон.
Трите степени на масонството са : Чирак, Калфа и Майстор. Някои ритуали (като шотландския ритуал) използват 33 степени на членство.
Масоните използват знаци и ръкостискания за допускане до срещите си, както и за да се разпознават. Тези знаци често се променят за по-голяма сигурност.
За да станете масон, първо трябва  някой от общността да гарантира за вас. В някои случай дори трябва да бъдете препоръчан три пъти, за да ви приемат. 


Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z4ltk9N

Розикруцианум

Смята се, че този орден е бил идея на група германски протестанти през 17-ти век, когато били публикувани три документа . Те се разпространили широко и оказали голямо влияние на хората и историците често говорят за 17-ти век като Розикруцианско просвещение. Първият документ разказва историята на тайнствен алхимист (Кристиян Розенкройц), който пътувал до различни части на света и събирал тайни познания. Вторият документ е за тайно братство алхимици, които се готвели да променят политическото и интелектуално лице на Европа. Третият документ описва поканата на Кристиян Розенкройц за „химическата” сватба на кралят и кралицата в замъкът на чудесата.
Настоящите членове на общността твърдят, че произхода им е много по-древен. Авторите на документите явно клонели към лутеранството и отправяли нападки към Католическата църква.
В днешно време има много групи на ордена и всяка твърди, че произлиза от първоначалната.


Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z5PcZJw

Орден на златната зора

Този орден е създаден от д-р Уилиям Робърт Удман, Уилиям Уин Уескот и Самюел Лидел Мадерс. И тримата били от свободните зидари и членове на Розикруцианската общност в Англия. Смята се, че са предшественици на Ордо Темплис Ориентис и повечето модерни окултни групи.
Религиозната система на Златната зора се базира на християнския мистицизъм, Кабала, Херметизма, религията на древните египтяни, свободните зидари, алхимията, теософията, магията и ренесансовите писания. Уилиям Ийт и Алистър Кроули са най-известните членове на групата.


Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z6EcKDJ

Рицарите тамплиери

Орденът на рицарите тамплиери произхожда от масонството и няма директна връзка с първоначалните рицари тамплиери – религиозна военна група от 12-ти век. Членовете на масонските рицари тамплиери не твърдят, че имат връзка със средновековната група, но взимат идеи и символи от тях.

За да станете член на групата трябва първо да сте станали Майстор масон. Организацията е напълно отделна и не е по-високо ниво на масонството.Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z6Wc7H5

Илюминати

Движение на свободомислещите, което е най-радикалното разклонение на Просвещението.  Създадено е на 1 Май 1776г. в Инголщад (Горна Бавария) от езуита Адам Уайшавпт. Тази група е известна като Баварските Илюминати и въпреки, че е била забранена от закона, много влиятелни интелектуалци и политици се смятали за членове. Фактът, че Илюминатите не изискват вярване в по-висша сила, ги прави доста известни сред атеистите. Този факт, както и това, че повечето от членовете били хуманисти, са причината за широкоразпространеното вярване, че Илюминатите искат да свалят организираната религия.

След избирането на нов лидер и опити на правителството да разбият групата, тя в крайна сметка се разпада в края на 18-ти век. Въпреки това, теоретици спекулират, че Баварските Илюминати оцелели, вероятно и до наши дни. Дори се смята, че орденът Череп и кости е американски клон на Илюминатите.

Много хора вярват, че Илюминатите все още действат и дърпат конците на правителствата по света и искат да създадат Световно правителство, базирано на атеистичните принципи.Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z6mXzvS

Билдерберг

Тази група е малко по-различна от останалите, защото няма официално членство. Името се използва за група от влиятелни хора, които тайно се срещат всяка година (обикновено със силно военно присъствие). Обсъжданите теми се пазят в тайна. Срещите обикновено се провеждат в петзвездни хотели. Присъствеито е само с покана. Първата среща е била през 1954г. в хотел Билдерберг в Холандия.

Първите срещи били организирани от няколко човека. Джоузеф Ретингер се тревожел за разрастването на анти-американизма в западна Европа и предложил международна конференция, на която да присъстват лидерите на САЩ и някои европейски страни.Прочетете повече на: http://iskamdaznam.com/web/3003#ixzz17Z75gMr1


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1278