ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Секретни бази... / СЕКРЕТНИЯТ ПОДЗЕМЕН ГРАД НА ПУТИН /1/

СЕКРЕТНИЯТ ПОДЗЕМЕН ГРАД НА ПУТИН /1/
04.04.11 12:36

Автор:Ню Йорк Таймс
Триста души могат да живеят в него, без да излизат горе половин година…”

Тайна база на руското правителство е открита в Южен Урал, недалеч от планинския център “Абзаково”, често посещаван от президента на РФ Путин. Покрай планинския бункер има много слухове, а жителите на местните селища дори не знаят какви обекти се строят в планините от времето на студената война.
От началото на новия 21-ви век президентът на Русия Владимир Путин е чест гост на южноуралския планински курорт “Абзаково”, разположен на около 60 км от Магнитогорск. Нито Путин, нито помощниците му могат да обяснят защо държавният глава обича това място. Официално Путин там обича да кара ски. Но има и неофициална версия. Президентът посещава това място да контролира края на строителните работи на секретен подземен град, разположен на най-високата планина в южноуралския масив – Ямантау (в превод от башкирски “грозната качулка”), с височина 1640 метра.
За пръв път за съществуването на тайния планински обект в Южен Урал на света разказват американците. На 16 април 1996 г. “Ню Йорк Таймс” публикува статия, която съобщава за загадъчна военна база, строяща се в Русия. “В хода на секретен проект, който напомня за периодите на студената война, Русия се заема със строителството на гигантски военен комплекс под земята в района на Урал, както твърдят официални лица на Запад и свидетели в Русия. До скрития в планината Ямантау в района на Белорецк (сега град Межгорие) в Южен Урал огромен комплекс се стига с влак и по автомагистрала. В строителството участват хиляди работници” – пише изданието.
Темата е поставена и от чуждестранни медии. Вестник Вашингтон Таймс на 1 април 1997 г. публикува статията “Москва строи бункери в случай на ядрена атака”, в която пише, че “докат о САЩ затварят повечето подобни обекти, Русия с бързи темпове изпълнява скъпоструваща програма по изграждането на подземни убежища, тунели и командни пунктове, наследени от времената на студената война. В частност продължава работата по строителството на подземния команден пункт на стратегическите сили на Урал близо до град Белорецк.”
Чуждестранните издания се опитват да получат информация от руските официални лица. Естествено, никакви обяснения не последват. Руските журналисти не подхващат сензацията за тайния обект в планината ямантау. Появяват се само няколко материала, в които се говори за добив на уранова руда в южноуралските планини и за съхраняване на държавни ценности и резерв на хранителни продукти. Постепенно темата за спецобекта в Ямантау е забравена.

Туристи шпиони
За разлика от широката общественост за Ямантау не забравят туристите, които всяка година се изкачват в планината. Те разказват, че от началото на 2000 година мерките за охрана в Ямантау са се засилили. От една страна, планината се намира в Южноуралския държавен резерват (казват, че неслучайно резерватът е създаден тук). Но патрулират наоколо не само егери, но и военни.
“В района на обекта Ямантау трябва да се внимана, да не се шуми, да не се палят огньове, да не се издава присъствие с всякакви други методи. В противен случай рискувате да се сблъскате с бита и традициите на спецназа, да ви вземат лентата (парите, ножа, цигарите), да се наложи да доказвате, че не сте шпиони от Алабама и ако в края на краищата все пак ви пуснат или предадат на егерите (а не ви разстрелят), ще им бъдете искрено признателни”, споделят туристите.
Които са изкачили Ямантау, казват, че е огромно каменисто плато. На върха до началото на 90-те години е имало военна част, обслужваща бетонираната вертолетна площадка и военното спецоборудване. След военните на върха остават руини от бели сгради, следи от мазут и ръждиво желязо”, разказват очевидци.
Туристите са виждали и шахти, които влизат дълбоко в гората, но повечето хора, посетили Ямантау, твърдят, че по-скоро тук има уранови рудници.
Какво крият недрата на Ямантау, и днес не знаят дори жителите на Межгорие, разположено в подножието на планината. Обектът Ямантау има статус на повишена секретност – това е факт, всичко друго са предположения, смятат други.

Тайният град
Но наблюдателите се оказват неправи в своите предположения. В планината Ямантау няма рудници, а истински подземен град. Повечето строители, участвали в работите, са дали клетва да не разгласяват информацията.
Строителството на подземната база в Ямантау е започнато в съветските години, обекът е разработен и построен със силите на Строително управление – 30, подведомствено на министерството на отбраната. Управлението е базирано в Белорец-16, така по-рано се е наричал град Солнечный. То строи подземни и наземни обекти и съоръжения, изгражда големогабаритно подземно строителство. В своята сфера УС-30 е една от големите строителни организации.
Работата по строителството на подземния град е завършена някъде към 2002 г. (времето на честите визити на Путин в Абзаково). Оттогава датира и засилената охрана на обекта.
Предвидено е в града да живеят 300 хиляди души (за пример в Магнитогорск живеят 400 хиляди души, в Екатеринбург – 1,5 млн.).
Официални обяснения за това с каква цел в Ямантау е построен и досега се поддържа секретен подземен обект, заради какво се предприемат такива безпрецедентни мерки за сигурност, досега никой не е дал.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

16.7797