ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Секретни бази... / СЕКРЕТНИЯТ ПОДЗЕМЕН ГРАД НА ПУТИН /2/

СЕКРЕТНИЯТ ПОДЗЕМЕН ГРАД НА ПУТИН /2/
04.04.11 16:37

Автор:http://ntotkov.blogspot.com
Межгорие- засекретеният град

На 140 км югоизточно от Уфа в планината Урал се намира секретният град Межгорие. Това е град от затворен тип, един от многото в СССР. Градът се намира под връг Яманту и е основан на 19 юни 1979 година с указ на КПСС. Тогава района е обявен за природен резерват.  Условията на работа в този високопланински край са такива, че година работа тук се равнявала на година и половина при нормални условия. Серия от укази на тогавашната съветска власт устройва жителите на този град финансово, но града става затворена териториално- административа единица. Межгурие се намира в подножите на планина. САЩ са подозирали, че върхът на тази планина е огромен таен ядрен комплекс или бункер. Наблюдавани са големи изкопни работи до края на 90-те години след разпадането на Съветския съюз. Руснаците дават много и различни обяснения за връх Ямантау. Някои от тях са , че е мина, руската съкровищница, склад за провизии и бункер за опазването на лидерите в случай на ядрена война. След перестройката статута на града продължава да е непроменен, а към този момент в град аживеят около 20 000 човека, но това са неофициални данни. С дотации от страна на Русия се поддържа близо 70 % от бюджета  засекретеният град. Всички в града работят в ФГУП «Управление строительства № 30, което се занимава с изкопни и стройтелни дейности под земята.

От началото на новия 21-ви век президентът на Русия Владимир Путин е чест гост на южноуралския планински курорт “Абзаково”, разположен на около 60 км от Магнитогорск. Нито Путин, нито помощниците му могат да обяснят защо държавният глава обича това място. Официално Путин там обича да кара ски. Но има и неофициална версия. Президентът посещава това място да контролира края на строителните работи на секретен подземен град, разположен на най-високата планина в южноуралския масив – Ямантау (в превод от башкирски “грозната качулка”), с височина 1640 метра.
За пръв път за съществуването на тайния планински обект в Южен Урал на света разказват американците. На 16 април 1996 г. “Ню Йорк Таймс” публикува статия, която съобщава за загадъчна военна база, строяща се в Русия. “В хода на секретен проект, който напомня за периодите на студената война, Русия се заема със строителството на гигантски военен комплекс под земята в района на Урал, както твърдят официални лица на Запад и свидетели в Русия. До скрития в планината Ямантау в района на Белорецк (сега град Межгорие) в Южен Урал огромен кобплекс се стига с влак и по автомагистрала. В строителството участват хиляди работници” – пише изданието.
Темата е поставена и от чуждестранни медии. Вестник Вашингтон Таймс на 1 април 1997 г. публикува статията “Москва строи бункери в случай на ядрена атака”, в която пише, че “докат о САЩ затварят повечето подобни обекти, Русия с бързи темпове изпълнява скъпоструваща програма по изграждането на подземни убежища, тунели и командни пунктове, наследени от времената на студената война. В частност продължава работата по строителството на подземния команден пункт на стратегическите сили на Урал близо до град Белорецк.”
Чуждестранните издания се опитват да получат информация от руските официални лица. Естествено, никакви обяснения не последват. Руските журналисти не подхващат сензацията за тайния обект в планината ямантау. Появяват се само няколко материала, в които се говори за добив на уранова руда в южноуралските планини и за съхраняване на държавни ценности и резерв на хранителни продукти. Постепенно темата за спецобекта в Ямантау е забравена.      

В планината Ямантау няма рудници, а истински подземен град. Повечето строители, участвали в работите, са дали клетва да не разгласяват информацията.
Строителството на подземната база в Ямантау е започнато в съветските години, обекът е разработен и построен със силите на Строително управление – 30, подведомствено на министерството на отбраната. Управлението е базирано в Белорец-16, така по-рано се е наричал град Солнечный. То строи подземни и наземни обекти и съоръжения, изгражда големогабаритно подземно строителство. В своята сфера УС-30 е една от големите строителни организации.
Работата по строителството на подземния град е завършена някъде към 2002 г. (времето на честите визити на Путин в Абзаково). Оттогава датира и засилената охрана на обекта.
Предвидено е в града да живеят 300 хиляди души (за пример в Магнитогорск живеят 400 хиляди души, в Екатеринбург – 1,5 млн.).
Официални обяснения за това с каква цел в Ямантау е построен и досега се поддържа секретен подземен обект, заради какво се предприемат такива безпрецедентни мерки за сигурност, досега никой не е дал.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1257