ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

5.8 по Рихтер безумие / ПАКЕТНОТО ПРИДВИЖВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА - СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ И В ИТАЛИЯ

ПАКЕТНОТО ПРИДВИЖВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА - СИЛНО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ И В ИТАЛИЯ
30.05.12 11:17
Земетресенията в България и Италия продължават да вървят в пакет. Точно 24 минути след като Пернишкият разлом днес усети 3.3 по Рихтер, на свой ред се разлюля и Северна Италия.
Епицентърът на земетресението отново е в северния регион Емилия-Романя. Според института в Потсдам магнитудът е бил 4.3 по скалата на Рихтер. Засега няма информация за жертви и разрушения.

Земетресенията в България и Италия вървят паралелно от началото на миналата седмица, когато в рамките на няколко часа Северна Италия регистрира 6.1 по Рихтер, а Западна България - 5.8. Подобна бе и ситуацията вчера. Тогава италианците регистрираха мощно земетресение малко след като земята се люля и в България.

Учените от БАН отричат категорично каквато и да е връзка, но учените от Потсдам са на противоположно мнение. Тяхната версия бе публикувана наскоро във вестник "Зюддойче Цайтунг". Според германските учени трусовете са били по дължината на една и съща граница между тектоничните плочи. Степен XXL се дава от Европейския сеизмологичен информационен център "Геофон" на всички трусове с магнитуд над 5-а степен в Европа и над 5,5 извън Европа.

Цялата североизточна част на Средиземноморието от Италия до Турция е застрашена от земетресения, тъй като на това място се припокриват африканската и евроазиатската земни плочи. Всяка година Африка напира с по няколко милиметра на север, Европа обаче не се отдръпва. Земетресението в България е раздвижило само един тънък слой от земната кора и е сравнително слабо, отчитат експертите от Геофизическия институт в Потсдам.

София е разположена еднозначно върху евроазиатската плоча, поради което механизмът на трусовете е по-различен от този в Италия. Освободеното напрежение се е натрупало от приплъзването на една част от земната кора под друга, а фундаментът се е разширил.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2531