ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

5.8 по Рихтер безумие / ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ОТ 22 МАЙ Е МНОГО ОСОБЕНО

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО ОТ 22 МАЙ Е МНОГО ОСОБЕНО
31.05.12 01:20
НАШИТЕ УЧЕНИ РАЗБРАХА, ЧЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО Е НЕСТАНДАРТНО И НЕ ПО ПРИРОДНИТЕ ЗАКОНИ НО ПО РАЗБЕРАЕМИ ПРИЧИНИ САМО НАМЕКВАТ ЗА ТОВА, ПОНЕ ЗА СЕГА!
Докато очакваме земните трусове да затихнат, сеизмолозите от БАН споделят, че земетресението от вторник с магнитуд 5,8 е много особено.
Тепърва учените ще анализират честотния спектър на земетресението от 3 през нощта на 22 май. При положение, че то беше плитко, не би следвало да го помним с люлеене. Люлеенето се получава при нискочестотни спектри, присъщи обаче на големите дълбочини.
„Оказа се, че то е едно наистина доста особено земетресение, широкоспектърно", заяви доц. Светослав Симеонов от БАН.
По негови думи, целият сграден фонд е изпитал почти едни и същи земетръсни сили, а това не се среща в практиката. По тази причина учените тепърва ще го анализират много подробно.
Докато учените анализират, ни обръщат внимание, че интензивността на земетресението е различна от магнитуда по Рихтер. Тя показва какво количество енергия се е отделило в огнището на земетресението.
След като от БАН вече уточниха, че довчерашните публикации в пресата за нов трус с магнитуд над 7 не почиват на никаква научна логика, днес за Новините на Нова сеизмолозите потвърдиха степен над 7, но по друга скала - и то за интензивността на отминалото земетресение, и само за района на Перник.
„По предварителни оценки интензивността в епицентралната зона е малко над 7, в София е 6 – 6,5", заяви доц. Симеонов.
С отдалечаването от епицентъра, интензивността намалява. Тя се определя по 12-степенната скала на Медведев - Шпонхойер - Карник. В нея шестицата и седмицата отговарят на силно и на много силно земетресение. За крайните си оценки учените тепърва трябва да разгледат много субективен сбор - от реакциите на хората.
За ужаса на най-тежко пострадалите, 12-степенната скала на Медведев - Шпонхойер - Карник би била тясна, ако в нея не се отчитаха и обективните щети - върху релефа и постройките.
За сградите оценката на сеизмолозите вече е готова - разрушения имаше само там, където правилата за носещите конструкции са били пренебрегнати. За всички, които се разминаха с фаталните диагонални разцепвания като това, прогнозата е категорично добра.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0985