ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

КАКВО НИ ГОТВЯТ? / Плевнелиев дари папата с 200-килограмово яйце

Плевнелиев дари папата с 200-килограмово яйце
31.05.12 23:15
Огромно 200-килограмово яйце подари президентът Росен Плевнелиев на папа Бенедикт XVI при аудиенцията при светия отец навръх 24 май. Българският държавен глава шашна Ватикана с нестандартния подарък, който дори не успя да се събере в приемната на папата.
П
озлатеното яйце е високо 2,30 метра, изработено е от иноксова стомана и е обсипано е с кристални камъни в цветовете на дъгата. На фрагментите му са изписани букви от кирилицата. На върха на яйцето пък има икона на светите братя Кирил и Методий. Гигантският подарък е
изработван в продължение на 2 години от 15 майстори
от Пловдив, начело със скулптора Георги Андреев. Същото яйце беше изложено миналата година пред българската църква в Рим за 24 май, когато шефката на парламента Цецка Цачева посети Ватикана.
Папата получи от Плевнелиев и две икони – едната е реплика на направената през 1836 г. от Димитър Зограф, а втората – на св. Викентий и Анастасий. Светият отец пък дари българския държавен глава със златен плакет с личния си герб, символизиращ родното му място в Бавария и поклонничеството.
Плевнелиев изненада приятно папата и по време на продължилата 20 минути аудиенция, в която президентът говорил на немски – майчиния език на Бенедикт. Във фокуса на дискусията били кризата в Европа и провелата се преди дни среща на върха на НАТО. „Папата се интересуваше силно за политическата, икономическата и дълговата криза в Европа в тези турболентни времена”, разказа Плевнелиев след срещата си с главата на Римокатолическата църква. Той допълни, че темата вълнувала и кардиналите на Бенедикт XVI, които през цялото време си водели записки. „Те знаеха, че България
поддържа много добра икономическа стабилност
която лесно може да бъде надградена”, посочи Плевнелиев. По думите му папата се е впечатлил и от това, че българските политици мислят за бъдещите поколения и не трупат планини от заеми. „Младежите ни ще бъдат свободни, защото няма да плащат огромни дългове”, допълни Плевнелиев. С папата заключили, че икономически растеж не се постига с изкуствени кредити, а основен проблем на политиците е, че не мислят какво ще получат в наследство тези след тях.
На разговор на 4 очи държавният глава е
поканил папата да посети България
“Във Ватикана знаят всичко за всички и знаят, че българите са пaзители на доброто”, коментира още Плевнелиев. Папата пък поздравил българите и им е благодарил, че са запазили делото на светите братя Кирил и Методий”.
По-късно в Рим Плевнелиев се поклони на гроба на св. Кирил в базиликата “Сан Клементе”. Президентът и водената от него делегация поднесоха и цветя в базиликата “Санта Мария Маджоре” и на паметника на Иван Вазов.
Програмата на държавния глава включваше също срещи с представители на италиански компании, както и вечерен прием в българското посолство в Рим по повод 24 май.Днес българският президент ще се срещне с италианския министър-председател Марио Монти.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.3004