ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

USA Измама / Доларовият и петролен рекет на САЩ и окултистите от Федералния резерв – част III

Доларовият и петролен рекет на САЩ и окултистите от Федералния резерв – част III
17.06.12 12:47

Автор: http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/
Част III: Международната търговия като форма на глобален рекет или как САЩ си служат със „Стелтове”, за да изкривяват търговския си баланс и този на неоколонизираните най-облагодетелствани нации, търгуващи с тях.
Чували ли сте, че всяка пролет наказателните бригади на уж-разпадналите се ВИС изкупуват насилствено черешите от производителите в района на Югоизточна България (Дупница, Кюстендил и др.) буквално срещу стотинки, а после ни продават продукцията им с над 1000% печалба. Как го правят ? – с бухалки и автомати „Калашников”, насочени към главите на белобрадите стартци-земеделци и стъпили с дебелите си, мръсни, космати крака в щайгите на непокорните. Знам, много грозно звучи, ама ако не вярвайте питайте някой познат от този регион. Ако сте фен на Тома Неврени и адреналина, вземете един бус и отидете да изкупувате череши. Гарантирам, че едни добре сложени момчета ще ви разяснят тези факти нагледно.
Тoзи вид мутренска търговия, която не е нищо друго освен различна форма на рекет за съжаление се прилага и на глобално ниво в международните икономически отношения между нациите. Запомнете - търгуват само равнопоставените партньори и нации, когато има диспропорция в силите взаимоотношението се нарича изнудване или рекет. Това е и основният принцип, който прилагат САЩ в търговските си отношения с по-малките държави по света като крайдунавската територия, наречена България.
По същество тази система на взаимодействие се нарича неоколониализъм. Формалната свобода и равнопоставеност на партньорите са просто пропаганда, която цели да не се бунтуват работниците в неоколониите и да не разбират, че реално трудът им се ограбва и те са роби, но без окови.
За да неутралзират от части растежа на външния си дълг, който натрупват в процеса на търговия с неоколониалните си партньори, САЩ трябва изкуствено да модифицират търговския си баланс, който започва да става отрицателен. Т.е. те вкарват и потребяват, повече отколкото изнасят и реално произвеждат. Принципът, по който те реагират, е същият като при мутрите и черешите, само че измеренията са по-големи. Мутрите също не работят – но лъвският пай от продажбите отиват за тях – нали? Сега ще разберете как става така...
За да избегнат тези проблеми, САЩ трябва да се погрижат техните покупки и продажби да са в баланс. В периода след 1971г. (когато светът е наводнен от долари вследствие на отпадането на златния стандарт) само през 1973г. САЩ успяват да продават повече, отколкото купуват. Впоследствие ситуацията се влошава и всяка година САЩ внасят все повече чужди стоки, за които никога не заплащат.  Мутренската и вълча природа в тях се засилва с времето в унисон с овчедушното търпение на неоколониалните им псевдопартньори.
По статистически през 2004г. благодарение на безпардонната си имперска политика САЩ достигат дефицит на търговския баланс от 650 млрд. долара! При население от 300 милиона души това значи, че средно всеки гражданин на САЩ е купил чужди стоки на стойност $ 2,167, за които не е платил! В същия период няма никакви подобрения на баланса на плащанията. Така външният дълг на САЩ се повишава с $ 650.929.500.000 за една година. Това прави 1,25 милиона долара в минута!
Търговският дефицит на САЩ е най-голям, следван изненадващо от други държави сочени за икономически отличници: Китай ($162 млрд.), Япония ($ 76 млрд.), Канада ($ 66 млрд.), Германия ($ 46 млрд.), Мексико ($ 45 млрд.), Венецуела ($ 20 млрд.), Южна Корея ($ 20 млрд.), Ирландия ($ 19 млрд.), Италия ($ 17 млрд.) и Малайзия ($ 17 млрд.).
Какво обаче става с обменния курс на американската валута - долара?
По силата на общоизвестните икономически закони и елементарната логика всяка страна, която купува повече, отколкото продава, ще изпита понижение на стойността на парите си. Ако с национална валута, не може да се купи: 1) много, 2) качествена или 3) изкуствено направена скъпа стока, търсенето пада и обменната й стойност тръгва надолу на международните пазари. Това обаче, което е валидно за всички други валути, не се отнася до щатския долар.
Докато целият свят се нуждае от долари, за да купува нефт и докато цените на този ресурс се вдигат вследствие на изкуствени войни, търсене на долари винаги винаги ще има.
Другият трик, до който прибягват доларовите рекетьори, освен петролния рекет, е системата с изкривяване на външнотъргосвкия си баланс, което е вариант: „3) изкуствено направена скъпа стока”.
Ето защо САЩ пробутват търговската марка „НАТО” – тази организация е глобалния и все още актуален еквивалент на нашенските охранителни фирми(от средата на 90-те на миналия век) на мутрите. Идеята е, че имаш-неимаш нужда трябва да си купуваш оръжие(по правило морално остаряло, но на невроятно надута цена) от тях, да си плащат да те пазят с противоракетни щитове, да участваш с пушечно месо във войните им и пр.
Ето една проста схема как напрактика действат двата метода за манипулиране на търговския баланс на САЩ:
Американска фирма идва и подкупва ресорен министър в нарочената кандидат банановата република X. Вследствие на корупционните му протекции корпорацията приватизира голям завод. Това предприятие в лицето на новото му ръководство умишлено закрива работни места и изхвърля хората на улицата(примери много – БГА „Балкан”, „Кремиковци”, „БДЖ”, „Български пощи” и много други). Настава социално напрежение, което правителството може да тушира само със свежи пари, които обаче няма откъде да намери, тъй като е унищожило собствените си производителни сили. Тогава доларовите рекетъори му намигат – готови са да отпуснат спасителен транш, който е в режим на stand – by (който израз означава режим на потенциална готовност). Типично по холивудски братята хамериканци нагнетяват напрежението в екшъна. Сваленото на колене правителство (навън хората чупят с павета прозорците) трябва само да приеме няколко условия, които съмсем случайно са написани с дребен шрифт и обикновено мъгливо преведени. Паникьосаните политици подписват и чудо - реки от зелените хартийки потичат към спасената нация – цените на горивата падат, народът си купува плазмени телевизори и автомибили втора употреба на килограм. Възторгът е неописуем, докато не мине лятото, мачовете и не настъпи поредната зима и на вратата почука следваща бюджетна година. Тогава идва време да се чете това, което е написано с дребен шрифт. Оказва се, че спасеният освободен народ ще трябва ежегодно да отделя големи проценти от брутния си вътрешен продукт, за да изкупува тонове желязо на фантастични цени. Тези ръждясали тенекии представляват овехтяла оръжейна техника(„Кугуари, корвети и т.н.), която Големият бял брат оттатък океана на скромната цена от 90% от заема, който току що ни е отпсунал. Така целувайки ръка и махайки кучешки с опашка, приемаме тези неизползваеми вехтории. Колелото на спиралата от безкрайни заробващи заеми, неизгодни тръговски покупки се задейства... Срещу лицата на новите аборигени мотивиращо стърчат ракетите с обеднен плутоний на стелтовете...


Същата история се повтаря при петрола и другите природни богатства. Неоколониялният търговски партньор трябва да даде на американска фирма концесия за разработка и добив. Ако откаже, от някоя малцинствена група на местното население се вдига въстание и шести американски флот и 333 стелта пристигат за защита на демократичните им права да се отцепят в автономно република точно на територията, където са желаните залежи.
Разбира се въпреки всичко въпросното правителство може да откаже да играе мръсната игра на рекетьорите, но първо за това се иска мъжество и второ народна воля. Кастро и кубинците вече почти 70 години го правят под носа на Големия световен гангстер, но за съжаление за последните 500-600 години на нас явно са ни скопили това чувство за национална гордост. След Кастро вървят вече и Чавес и Рафаел Кореа в Еквадор...
„Челопеч майнинг”. Противно на мнението, че сме бедна на ресурси държава, схемата с рекетьорските неизгодни концесии и последващо изкуствено изкривяване на търговския баланс е налице и при нас при експлоатацията на златните мини в с. Челопеч. По данни на независими експерти годишния приход на компанията концесионер - „Челопеч майнинг” е 3 млд. долара годишно, от които по договор българската държава получава 0.75%, но дори и тази мизерна сума се съмнявам, че отива за българския народ. Както виждате, когато стелтовете говорят, дори и демокрацията мълчи...
Подобна стратегия е прилагала и Римската империя(чийто клонинг са САЩ) в тръговията - по подробно за тези архетипни механизми и наслгавания тук.
Да се върнем към петрола - САЩ потребяват ¼ от световното производство. Когато курсът на долара расте, единствено цената за останалите ¾ от нефтените потребители се повишава. За САЩ цената остава същата. Защото магьосниците от „Федерaлния резерв” успяват да компенсират разликата само с едно натискане на копчето на печатницата за зелени хартийки. Сега разбира ли защо кубатурата на двигателите на американски коли е средно 3-4 литра ? – защото шайката гангстери на върха на тази държава опоскват бързо и яростно ресурсите на неоколониалните си търговски партньори и всички световни ползватели на петролни продукти, като комбинират грабителската си политика със световен доларово-петролен рекет.
Така нагледно видяхте, че САЩ разполагат с широк спектър от трикове, с които да влияе върху обменния курс на собствента си валута - долара.
Те обаче вкарват не само повече долари в обръщение, когато искат курсът на валуата им да се повиши. САЩ също така изкупуват обратно долари, когато търсенето им намалява на международните валутни пазари, например пускайки ценни книжа или пък продавайки необосновано скъпо ненужни стоки и услуги като старо въоръжение и НАТО-„защита”.
Всички тези шмекерии обаче струват пари – лихвите по доларите, които ползва американското правителство на заем от „Федералния резерв”. Всички тези лихви взети заедно са достигнали такива нива, че за да се изплащат, е нужно да се отпускат все нови заеми. Щатският дълг се разраства лавинообразно все по-бързо!
Това е повтарящ се вечен банкрут, който не спира...Поне засега...
Така САЩ чрез гущерите от „Федералния резерв” от своя страна се превръщат в дългови роби на тайното световно правителство – Илюминати. При тях за разлика от обикновените хора няма как да мине номера със стелтовете, тъй като сенчестите господари нямат лице срещу, което да бъде насочена сляпата сила на колоса с глинени крака...

P.S. Да не забравяме, че на повечето места в статията, където споменаваме САЩ реално конците се дърпат от окултистите на „Федералния резерв” по поръчение на Илюминати. От фракцията на световния банков елит, която се наместила в ролята на централна банка на САЩ(„Федералния резерв”), въобще не са заинтересовани от съдбата на обикновения американец или американската държава. За тях това е просто едно стопанско предприятие, което произвежда за нуждите им стоки, материални и човешки ресурси, кървави войни-жертвоприношения. Така че не бързайте да мразите обикновения амириканец и да горите америакснки флагчета. Запомнете, когато САЩ станат нефункционални за плановете на Илюминати те ще го направят вместо вас като ги разрушат като направиха и с неразрушимия СССР.
Това не бива да ви радва, защото обикновеният американски народ е много подобен на нас – много труден за контрол и за това е подложен на толкова сериозен настиск (разстящата световната омраза отвън и фашистки режим отвътре).
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

15.9044