ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Терористичен АД / Експерт по Близкия изток: Иран, Хамас или Хизбулла не стоят зад атентата

Експерт по Близкия изток: Иран, Хамас или Хизбулла не стоят зад атентата
19.07.12 13:57
Израел посочи Иран като "извършител". Дали е така...
 
България досега не беше мишена за тероризъм и страната не беше толкова подготвена за това. Няма значение кой стои зад атентата, но според мен целта на атентата не беше България. Ако беше България, щеше да има повече жертви и да е на друго място.

Това каза директорът на Центъра за близкоизточни изследвания д-р Мохд Абуаси по БНР. Според него единственият начин, по който може да се победи тероризмът, е да се запази начинът на живот в България.

"Според мен нито Иран, нито "Хизбулла", нито "Хамас" стоят зад този атентат. Това не е част от тяхната политика досега - да извършват атентати извън страната", каза още той.

"Необходима е и една балансираща политика - да не бъде въвлечена България в близкоизточните конфликти, да спазваме тази политика, която сме имали допреди 2 години, без да влизаме в самия конфликт.

Мисля, че това може да ни пази донякъде. В последните две години България взе такава позиция, която не е в съответствие с досегашната политика на България - неутралитет към Близкия Изток и невземане на страна.

Много пъти България взе страната на Израел, което не беше добре дошло за Близкия Изток. Второто - това военно сътрудничество между Израел и България, което беше много засилено, няма как да не въвлича България в близкоизточните проблеми", обясни той.

И руски медии

"Израел обвини за атентата в България Иран и Хизбула", припомня руският вестник "Известия" изявления на израелски държавници. Експерти от еврейската държава изтъкват приликата в използвания метод между атаката в Бургас и "несполучливия терористичен акт в Кипър, когато бе арестуван представител на Хизбула", разказва кореспондент на радио "Комерсант ФМ" в Израел, цитиран от изданието.

Според местни аналитици, атентаторите са избрали България, тъй като израелските туристи са се насочили към страната ни "след развалянето на отношенията с Египет и пълното им разваляне с Турция".

"Второ, организаторите най-вероятно са избирали най-слабото звено. Спрели са се на България. Трудно е да посочим защо", пише в статията.

Експлозията в Бургас е страшен удар по туризма в България", който е "сред най-доходоносните икономически сфери във всяка държава", подчертава "Московский комсомолец".

"Инвеститорите на всички пазари" смятат според него атентатите за "непоправим форсмажор", тъй че сегашната атака може да удари със същата сила и българския пазар на недвижими имоти.
Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.098