ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

29 Февруари 12, 01:02
Докторант в САЩ: "България, не е пустиня. Моля ви, не допускайте сондирането за шистов газ".
След извънредната сесия на ОбС-Нови пазар, на която бе взето решение да се наложи мораториум върху проучванията и добива на шистов газ на територията на общината до изготвянето на оценка за въздействие върху околната среда, съветниците получиха писмо от докторант в САЩ, който подкрепя техните усилия. Ето какво пише Николай Михайлов, докторант в университета "Вандербилд" в Нешвил, САЩ:

"Уважаеми дами и господа общински съветници,
Казвам се Николай Михайлов, докторант в Университета "Вандербилт" в Нешвил, САЩ. Сърдечно ви благодаря за изразената позиция против добива на шистов газ в Североизточна България.

Родом от Варна съм, там възнамерявам да работя след завършването на докторантурата си по "Общностни изследвания и програми". Изключително съм разтревожен от решението на Министерския съвет да разреши на американската компания "Шеврон" да проучва за сондиране чрез хидравлично разбиване около Нови пазар. Особено безнадежно ми се струва приемането на 30 милиона евро "такса" за разрешение. Струва ми се, че при такъв разход корпорацията трудно ще се откаже от развиване на находището. Ще бъде много трудно обективни оценки на риска да надделеят над ангажираните политически и финансови интереси.
Много неприятна ирония е, че добивът на шистов газ вече се оспорва горещо в САЩ. Колегите и приятелите ми в Чикаго, където прекарах последната година, са много информирани за опустошителните ефекти от сондирането върху водите, почвите и въздуха. Доверието в "Шеврон" и другите нефтено-газови корпорации просто не съществува. Обидно е, че такава мръсна технология се предлага в България. Проблемът обаче не е в обидата, проблемът е да съхраним природните си ресурси и здравето си. Затова ви благодаря за изразената позиция. Моля ви, продължавайте да я отстоявате. Цели региони в САЩ са превърнати в пустини в момента, където остават само сонди и болни хора. Реки, поля и въздух се замърсяват с над 600 вида химикали, повечето изключително вредни за хората и природата. Технологиите за добив не се подобряват с времето. С навлизането на сондирането в по-гъсто населени щати, в САЩ започнаха масови протести и сондирането беше забранено в щата Ню Йорк и вододайната му зона, захранваща 16 милиона души. България не е пустиня. Нови пазар не е пустиня. Моля ви, не допускайте сондирането за шистов газ. Ползите от него са краткотрайни, а щетите - на практика вечни. Както каза една от интервюираните жертви във филма "Газленд", корпорациите идват и разбиват всичко.
Оставам на ваше разположение за подкрепа на усилията против добива на шистов газ в България.
Поздрави,
Николай МИХАЙЛОВ


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1362