ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Анализи

09 Март 12, 01:59
“България е като стара къща, по-лесно е да я разрушиш отколкото да я поправиш” – горещо интервю с основателя на STRATFOR Джордж Фридман
Във връзка с разпространения наскоро анализ на ситуацията в България изготвен от частната разузнавателна и аналитична компания STRATFOR и негативните оценки в него за действителната икономическа, политическа и социална ситуация в страната, ви представяме горещото интервю с основателя на въпросната компания, Джордж Фридман. Интервюто е публикувано в списание “Тема”:


- Г-н Фридман, вашият анализ за ситуацията в България, потресе голяма част от прочелите го. Вероятно знаете, че той бе разпространен, чрез сайта Wikileaks и първо искам да ви попитам – Това наистина ли е ваш доклад?


- Да, разбира се, този доклад, който по един неприятен начин получи публичност е изготвен от екип на компанията, по поръчка на компании които имаха инвестиционни интереси към вашата страна.

- Стоите ли зад истинността на всяка една дума в доклада и кои са компаниите които го поръчаха?

- Абсолютно, ние сме сериозна компания за геостратегически анализи и наши клиенти са фирми с огромни финансови възможности, а и различни правителствени агенции, така че е немислимо да си позволим да пишем измислици. Относно това кои са поръчителите специално на анализа касаещ вашата държава не бих могъл да ви отговоря, понеже това е поверителна информация.

- Има съмнения, че вашият доклад не е обективен, а тенденциозен и има политически цели, как бихте коментирали това?

- Това е смехотворно твърдение, изказано от някои политик или заблуден политически симпатизант. Първо трябва да отбележа, че въпросният анализ не е правен за публично ползване, в този смисъл той няма как да гони политически цели. Второ именно защото той е изготвен от нашата компания, която се занимава със задълбочени анализи на различна информация постъпваща при нас изключително от преки наши сътрудници, неговата обективност стои над търсенето на каквито и да е политически дивиденти. Трето, именно като частна компания необвързана с каквито и да е политически структури ние сме търсени заради обективността на анализите които правим. Точно тази тяхна политическа безпристрастност и ясна неподлежаща на витиевато тълкуване фактология, ги прави търсени на информационният аналитичен пазар. Благодарение именно на тази суха безпристрастност и откровена до болка обективност, ние развиваме успешно нашият бизнес, всяко едно съмнение за политически слугинаж би било фатално за нашият бизнес. От нас се иска истината и само истината.

Друго което бих искал да добавя, е че този доклад не е направен с политически цели, но може да бъде използван с политически цели, особено след ставането му публично достояние. Така че това са две различни неща.

- Как бихте коментирали факта, че въпросният доклад бе слабо отразен от водещите вестникарски издания и напълно игнориран от националните телевизии? Разпространението и публичността му станаха възможни почти изцяло благодарение на социалните мрежи. Какъв анализ и какви заключения можете да си извадите от този факт?

- По принцип затова се плаща, но ето ви анализ на този факт: Какво имаме? Докладът е изготвен през 2008г. и актуализиран през юни 2009 г., когато на власт е предишното ви правителство на тройната коалиция. В този смисъл той трябва да е едно добро политическо оръжие на сегашната власт относно прегрешенията и състоянието на страната ви по времето на предишната, но тя не го използва!? Защо? - първо, защото явно нищо не се е променило; второ защото политическите партии всъщност разиграват театър пред очите на избирателите, докато зад гърба им се договарят и облагодетелстват, чрез разпределение на нечисти доходи идващи от покровителството над различни престъпни структури и чрез използването на различни корупционни схеми,и това е практика не само на последните две правителства; Трето всъщност управниците на България не са тези които хората избират чрез изборите, а престъпни елементи – бизнес мафия, поставяща на власт различни политически марионетни мижитурки, които да служат за осъществяване на престъпните им намерения срещу съответното възнаграждение под формата на бонуси, консултантски хонорари и т.н.

Липсата на каквато и да е реакция, пълното пренебрежение към фактите изложени в доклада говори и за нещо друго. Страх. Страх, от легализиране на източника, от който идва дадената информация – в случая Wikileaks. Вашите управници смятат, че е по-безопасно да пренебрегнат въпросният източник, отколкото да го опровергаят, защото, ако не успеят, то това би дало легитимност и на всички останали данни касаещи българският политически и бизнес елит идващи от публикуваните разсекретени документи. Само че въпросният източник вече е легализиран в световен мащаб, чрез кампанията, която се води за унищожаването му, а и чрез съдебният процес срещу военният за когото се предполага, че е изнесъл и предоставил голяма част от станалите публично достояние секретни документи. Така че информацията идваща от въпросният източник е напълно достоверна и може да се ползва за анализ и оценка на политическата и бизнес среда в България, както и за извличане на информация за основните политически и бизнес играчи на българската сцена и тяхната обвързаност с мафията.

Относно така наречената четвърта власт, реакцията и, и начинът и на отразяване или по-скоро пропускане на доклада говори за нейната обвързаност и зависимост от засегнатите в споменатите по-горе разсекретени документи, политически и бизнес фигури.

Заключение – Управляващите по време на прехода правителства в България са марионетни и служат на едни и същи задкулисни престъпни бизнес структури. Въпросните структури може да са както с български така и с чуждестранен произход. Четвърта власт в България реално не съществува.

- Това е доста мрачен анализ. Възможно ли е България да излезе от тази ситуация?

- Начинът, самата структура на въпроса който ми задавате, говори за вашата неубеденост в подобна възможност. Вие вече сте се предали. Обнадеждаващо би било, ако ме бяхте попитали – Как България да излезне от тази ситуация? Какво трябва да направим за да излезе България от това положение? Така поставени въпросите биха говорили за наличието на един дух, на едно желание за промяна на ситуацията. Честно казано на този етап на мен България ми прилича на една стара къща с пропукани стени и течащ покрив, по-лесно е да я събориш и да построиш нова, отколкото да я поправиш, а и едно укрепване само би изместило във времето неизбежната и разруха.

- Да, но нашите политици постоянно говорят, че сме остров на стабилността. Имаме нисък бюджетен дефицити, малък външен дълг, на първите места сме по растеж на икономиката, че сме добро място за инвестиции. Това не влиза ли в разрез с твърденият във вашият анализ?

- Това са само думи. Думи, думи, думи. Думи предназначени по-скоро за вътрешнополитическа употреба и приспиване на обществото. Ако всичко което вашите управляващи говореха беше вярно, то действително при вас би трябвало да има наплив от чуждестранни инвеститори. Къде са? Защо ги няма? Защото са глупави и не виждат всички предимства които вашите управляващи ви втълпяват, че имате? Или има нещо друго? Това друго изложено в нашият доклад. На кого вярвате, на реалността, на очите и портфейлите си или на приказките на управляващите? С главите си ли мислите или с телевизорите си?

- И все пак, възможно ли е България да се оправи?

- Отново ми задавате този отчаян въпрос. Кажете ми вие – възможно ли е да се опълчите на незаконните практики на които ставате свидетел всеки ден? Възможно ли е да се жертвате за постигането на справедливост и законност? Възможно ли е да жертвате себе си, вашето семейство, устойчивата си мизерия? Възможно ли е да откажете да се подчинявате на корумпирани политици и злоупотребяващи с положението си бизнесмени? Възможно ли е да откажете да изпълнявате закони приети в интерес на частни структури, а не на обществото? Възможно ли е да се поставите извън закона, определен и наложен ви от тези които ненавиждате, и които го използват за собственото си облагодетелстване? Възможно ли е да потърсите сметка от тези които ви управляваха и доведоха до настоящото положение? Възможно ли е да се противопоставите на тези злоупотребяващи с властта си елити? Възможно ли е да се обедините със съседа до вас, с колегата, с всички хора във вашето положение? Възможно ли е да повярвате, че има нещо по-ценно и животоопределящо от парите? Възможно ли е да повярвате в себе си, в собствените си възможности? Възможно ли е да отстоявате правата и свободите си, сами но заедно, а не като делегирате отговорността за живота си на разни съмнителни елементи наричащи се политици? Възможно ли е? Отговорете ми с да и аз също ще ви кажа – Да възможно е? Всичко зависи от вас, от вашите задружни усилия, от вашата нетърпимост към беззаконието и престъпността на елита, от вярата в собствените ви сили – не от моите думи, не от моя отговор – от вас зависи.

- Какво разбирате под това да се поставим извън закона!? Това не ни ли превръща в престъпници?

- Когато държавата е превзета от мафията. Когато корупционните практики и злоупотребите с власт са ежедневие. Когато тези които коват законите, ги коват в защита на своите интереси, а не тези на обществото. Тогава къде е правото? Кое е закона? Законно ли е да изпълнявате закони противоречащи на обществения интерес, на морала, на справедливостта? Законно ли е да изпълнявате закони приети от мафията за мафията? Кой е суверена в държавата – народа или сдобилите се с власт престъпници? Законно ли е да уважавате присъди помилващи престъпниците? Законно ли е престъпници да оправдават престъпници? Законно ли е?

- Какво липсва според вас на българският народ за да преодолее този кризисен етап от своето съществуване?

- Липсват идеи, липсва дух, липсва вяра. Вижте вашите южни съседи, гърците. Цяла Европа, целият капиталистически свят е срещу тях и ги сочи с пръст, но те се борят, те вярват в правотата си, в своите идеи. Те имат дух и готовност да се жертват. Вие нямате. Няма по страшно робство от робството на парите, а вие сте поробени от тяхната липса. Тези които могат да се сдобият с тях им служат. Тези които искат да се сдобият с тях ги търсят по целия свят. Тези които ги нямат са изгубили всичко в което вярват.

- Как виждате бъдещето на България и има ли тя бъдеще въобще?

- Един е пътя, но вариантите са два. Пътят минава през пълното разрушение и изграждането наново на вашата държава. Вариантите са да го направите вие като народ, или да дойде някои да ви освободи. Но не забравяйте – “Тоз който ви освободи, той ще да ви и пороби.”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1334