ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

18 Април 12, 16:27 / Автор: http://www.newscientist.com/
Сензация: Изкуственият интелект вече е способен да се самообучава и размножава
В резултат на това, пише New Scientist, светът вече е навлязъл в напълно нова технологична ера.

Изкуствен интелект, който е способен на самостоятелно развитие, подобно на биологичните организми, е създаден от науката. Това съобщава новото издание на New Scientist. „Докато световните медии, политици и философи обсъждат възможността и целесъобразността от създаване на изкуствен интелект, учени от Американския университет в Мичиган успяха да изградят нова форма на интелектуалния живот“ – посочва изданието. Тя е под формата на сложна компютърна програма – т. нар. „дигитални организми, предаде ИТАР-ТАСС.
Тези електронни организми имат свои собствени „ДНК“ . Американските учени са заложили в тези „ДНК способността за мутации и възможността самостоятелно да придобиват нови знания и способности.
Както се оказа, цифровите организми са се научили да използвате тази функция, характерна само за този биологичен структури. Освен това тези организми могат сами да се размножават, като всяко ново поколение става все по-интелигентно и адаптивно.
„Изкуственият разум не само съществува, но развитието му е достигнало ниво, когато той започва да се развива самостоятелно, без намесата на човека“ – пише изданието.
Така светът е на прага на появата на „интелигентни машини“, които са в състояние да мислят да изпълняват редица функции, присъщи на човешкия мозък.
Развитието на цифровите организми се осъществява в особена среда – Компютърното пространство Avida, създадена от университета в Мичиган. Но сега учените започват да правят мобилни блокове с изкуствен интелект, се които се оборудват роботи. В резултат на това, последните имат възможност съзнателно да изпълняват своите функции и да научават нови неща постояно, което да предават на следващите поколения, отбелязват експертите.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.149