ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

10 Май 12, 12:21
Масонският елит се събира в София
Световният масонски елит се събира в София на 11 май
София. Световният масонски елит се събира в София на 11 май за 20-годишнината от възстановяването на братството у нас. Очаква се още в четвъртък следобяд у нас да кацнат Високо уважаваният Стар областен велик майстор за Бавария - Вили Драх, както и Йохен Мертенс - Стар майстор на ложата “Лесинг" в Германия. В петък пък родните масони ще посрещнат посветени братя от Малта, Германия, Пенсилвания, Австрия, Унгария, Испания, Швейцария, Италия, Турция, Израел, Румъния, Македония и Украйна.

Юбилеят се организира от една от двете регулярни ложи у нас. След разцеплението на масоните ни през 2000 година съществуват две легитимно признати структури - Обединена велика ложа на България и ложата на Великите свободни и приети зидари. Начело на двете структури като Велики майстори са Иван Сариев и Володя Лозанов. Годишнината би трябвало да се празнува и от двете ложи, защото началото е поставено от братя на двете структури. Засега обаче гостите за тържествения юбилей ще посрещат само братята от Обединената велика ложа.

Въпреки че събитието ще бъде уважено от най-високопоставени братя от Великите обединени ложи на Германия, от ложата майка - мюнхенската "Лесинг", са категорични, че братята от Обединената Велика ложа в България все още са далеч от 20-годишния юбилей.

Реактивирането на масонството в България става през 1991 г., но немската ложа им дава светлина едва през 1997 г., разказват пред Дартс Нюз просветени братя. Това е и годината, в която българското масонство става регулярно, или легитимно. До този момент тази чест е отказвана на родните масони заради постоянни разцепления и сливания.

Същинската част на масонския форум ще е в събота в Парк хотел "Москва". Тогава ще се проведе и годишно отчетно събрание пред гостите представители на масонски ложи от цял свят. Събитието ще бъде съпътствано и от тържествените ритуали на ниските степени в братството. Доклади ще дадат Мандатната комисия, Великият Майстор, Великият Ковчежник, както и Комисията на Великите Ревизори. Ще бъдат обсъдени предложения за изменения и допълнения на Конституцията на масоните ни.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8878