ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Анализи

28 Май 12, 17:40 / Автор: Велизар Енчев
Да те похвали Обама, да те пази НАТО
Слугинското поведение на Росен Плевнелиев в Чикаго е национален срам, който ни струва стотици милиони долари
Чикаго е лобното място на герберските политици. Преди три години столичният кмет Бойко Борисов посети тамошната ни емиграция и направи брутален демографски анализ. В навечерието на парламентарните избори, столичният кмет се изправи пред чикагските българи и заяви, че основата на българското население са ромите, турците и пенсионерите.

„Това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700 000-800 000 турци, 2,5 млн. пенсионери. Това е срещу ГЕРБ. И вие като избягахте – милион и половина, материалът, който се явява на избори, никак не е голям”, каза с кръчмарски апломб бъдещият български премиер.

Стъписаните българи не посмяха да му кажат, че такива расистки обиди на американска земя носят присъда по бързата процедура. В първите години на прехода, когато София бе Чикаго от времената на сухия режим, така говореха мутрите от Магурата, мутирали в изтупани момчета в черно с емблеми на ВИС и СИК.

Днес това е речникът на успелите политици.
Един от тях е Росен Плевнелиев – любимецът на Бойко Борисов и фаворитът на премиершата Цветелина Бориславова, спечелил първия милион с износ на работници за Германия, одобрен от червената министърка Емилия Масларова.

Много пъти съм писал, но пак ще го кажа: ако не бе комсомолски секретар в Пиринския край и номенклатурен кадър на ЦК на ДКМС, през 1990 година той нямаше и да помирише първия издаден лиценз от Лукановото правителство за експорт на строители.
Ако германският му воаяж го направи евромилионер и крупен софийски концесионер, дружбата му с Борисов и Бориславова го издигна до най-високия пост в държавата. А с президентския си триумф през 2011-а стана най-успелият комсомолски секретар, осребрил червената си биография.

Понеже кръвта вода не става, американското му турне започна с лекция по атлантически интернационализъм. При срещата си с българската общност в Сиатъл президентът гордо заяви: „Моите пътувания ще бъдат вече предимно на Запад…“

Това бе първият му щатски гаф,
но не и последният. Обладан от желанието да се хареса на вашингтонските консерватори, мразещи Китай, Русия и Индия, Плевнелиев зачеркна източните пазари за българските стоки. И за да не остане случайно неразбран от Изтока, държавният глава натъртено каза и на българите в Чикаго: „България не е троянският кон на Русия в Европа“.

Има едно неписано правило в дипломацията на цивилизования свят: задграничните визити не бива да се използват за черна пропаганда срещу трети страни. Или, ако това се налага по стратегически причини, засегнатата страна е явен враг, а не партньор.

След като обяви, че обича Запада и мрази Изтока, Плевнелиев се озова в прегръдката на Барак Обама. Петминутната среща с американския президент го доведе до еуфория, повече присъща на пубертета. Превъзбуден от височайшото внимание, сякаш е спечелил втория си милион, президентът се отчете пред придружаващите го репортери: „Получих кратка, но окуражаваща похвала. Справяте се много добре, последните ми данни са блестящи и ви желая успех. Това ми каза президентът на САЩ Барак Обама…“

Не рапортуваше ли така и Тодор Живков, когато се завръщаше от московските си срещи с генералния секретар на КПСС Леонид Илич Брежнев?
И друга прилика видяхме, убедила ни колко жилава е слугинската закалка на номенклатурните кадри. Както Варшавският договор бе щит и меч на социалистическия лагер, воден от великия Съветски съюз, така и НАТО ни постави под чадъра на американската противоракетна отбрана.

Добрата новина ни я съобщиха Плевнелиев и външният министър Младенов, апропо – последният комсомолски секретар на софийската английска гимназия. Застанали един до друг в кулоарите на натовския форум, президентът и министърът събраха новинарската агитка и рапортуваха:

„100 процента от територията на България е покрита от първата фаза на противоракетната отбрана на НАТО. В 17.00 часа, което е 01.05 часа българско време, противоракетната отбрана за европейската територия на алианса вече действа. Политическите решения, взети преди две години в Лисабон, са операционализирани в реални измерения. Страните, участващи в ПРО, са Турция, Румъния, Италия, Испания, Полша. Със своите способности и териториите си те позволяват България да е защитена от нова заплаха”.

Защо ли комсомолските секретари забравиха,
че Северна Корея не е в състояние да изстреля ракета до Япония, камо ли до Европа? И как ядрената програма на Иран ще застраши НАТО, след като дори израелските експерти потвърдиха: Техеран блъфира и няма потенциал за създаване на атомна бомба!

След като ни осигури ракетен щит, Плевнелиев оправи и Македония. На въпрос за натовските перспективи пред Скопие, президентът сложи дежурната усмивка и изпя старата си песен: „Чакаме ви в НАТО. България има ясна позиция – приемаме всички, които показват с думите си и делата си, че споделят общите европейски ценности и ценностите на НАТО“.

И нито дума за антибългарската кампания в Скопие, за скандалното посегателство върху българския посланик в Македония край гроба на Гоце Делчев, за бруталното присвояване на българското културно-историческо наследство, за гоненията на хората с българско съзнание и българско гражданство.
За натовския президент евроатлантическите условия към Македония са над националните интереси на България. Както при комунизма пролетарският интернационализъм стоеше над патриотизма.

За да не бъде заподозрян в нездрав национализъм, Николай Младенов повтори македонската изповед на президента: „България винаги е подкрепяла евроатлантическа ориентация на Македония, която трябва да се реализира при някои условия. Първо, да се ускорят реформите, свързани с процеса на присъединяване към НАТО, второ – да се отстранят недостатъците в междуетническите отношения, правовата система, отношението към медиите и свободата на словото“…
Виждате ли и една дума за потъпканите права на българите в Република Македония?

И нека не забравяме:
Младенов не само не осъди, но и приветства издигането на паметници на цар Самуил и Гоце Делчев в центъра на Скопие, наричайки кражбата на история „споделено историческо наследство“.

Да отидеш в Америка и да не говориш за пари, е все едно да посетиш Рим и да не видиш папата. В края на натовската среща в Чикаго Плевнелиев обяви, че българските рейнджъри няма да напуснат Афганистан до 2014 година и ще се качат на самолета, след като и последният американски войник си отиде от Кабул. Като военен стратег и борец срещу световния тероризъм, президентът съобщи цената на българското изтегляне:

„Сигурността на Афганистан е от стратегическо значение – за България, за региона, за Европа, за света и ние няма да изоставим местното правителство – ще бъдем заедно с него. 500 000 долара на годишна база ще бъде вноската на България след 2014 година…“

Е, пропусна да каже, че военното присъствие в Афганистан вече ни струва 400 млн. лева. Ала какво са парите, когато трябва да браним демокрацията. Важното е, че се сбъдна американската мечта на комсомолския президент: Да те похвали Обама, да те пази НАТО!
Какво повече да искаме от този живот?

Анализирай това:
Обладан от желанието да се хареса на вашингтонските консерватори, мразещи Китай, Русия и Индия, Плевнелиев зачеркна източните пазари за българските стоки. И за да не остане случайно неразбран от Изтока, държавният глава натъртено каза и на българите в Чикаго: „България не е троянският кон на Русия в Европа“.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.0955