ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

30 Май 12, 20:05
Бойко Борисов уредил оръжейна сделка с Ирак за 150 млн. лева
След като МС прие стратегия за развитие на военната индустрия: Бойко Борисов уредил оръжейна сделка с Ирак за 150 млн. лева! Премиерът предлага на Китай да купи по един български патрон за всеки свой войник
Премиерът Бойко Борисов договори оръжейна сделка с Ирак за 150 млн. лева по време на изложбата за отбранителна техника „Хемус 2012″. Сделката е за 500 броя бронирани машини МТЛБ на цена по 300 000 лева.

Крупната поръчка е била уредена в присъствието на министъра на отбраната на Ирак д-р Садун ал Дулайми, който също е в Пловдив за изложбата, съобщи БТА.

Машините са производство на „ТЕРЕМ“-Търговище и в скоро време една ще бъде изпратена за изпитания и тестове на полигон в Ирак. Според оценката на Борисов сделката е „много добра“.

Премиерът използва присъствието си за откриването на форума, за да обяви още няколко сделки. Според него е пред завършване сделка за 36 млн. евро за специализирана техника на „Кинтекс България“ за Алжир. До края на деня пък трябвало да се договори още една продажба за 55 млн лв, каза Борисов без да уточнява за какво точно става дума.

Освен това Борисов предложил на зам.-началника на Главното управление на Китайската армия генерал-лейтенант Лио Шънг китайците да купят боеприпаси за близко разстояние. Борисов се пошегувал, че е достатъчно да бъде купен по един патрон за всеки китайски войник.

Освен това Борисов призовал всички държави-участнички да купят българско оръжие, което, по думите му, е без рекламации през всичките години.

Един от основните проблеми на българските фирми в бранша обаче от години е, че не получават поръчки от българското министерство на отбраната, което предпочита да пазарува от чуждестранните им конкуренти. Към момента едва 4 % от продукцията на българските фирми остава в България, всичко останало е за износ. Нашите фирми изнасят боеприпаси за Близкия изток и Азия, успехи имат и български радиокомуникационни и заглушителни средства.

Малко преди Борисов да открие изложението в Пловдив Министерският съвет при Стратегия за развитие на българската отбранително-технологична индустриална база. Според правителствената пресслужба основната цел на стратегията е „създаване на условия за развитие на високотехнологична и конкурентоспособна отбранителна индустрия, която успешно да се интегрира в европейската отбранителна технологично-индустриална база“.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.1799