ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Анализи

08 Юни 12, 16:59
Еврокомисар: Ситуацията с медиите в България е притеснителна
Проблемът със свободата на медиите в България буди тревога. Този въпрос е личен приоритет за мен и заема ключово място в дневния ми ред. Това заяви еврокомисарят по телекомуникациите и медиите Нели Крус, цитирана от в. „24 часа”.
Тя сподели мнението си по време на публично изслушване за свободата на медиите, организирано в Европейския парламент от Алианса на либерално-демократическите партии.

Тя каза още, че медийната свобода не е даденост и всеки ден трябва да се борим за нея. Крус разкри, че е чела смъртни заплахи срещу български журналисти и добави, че заплахата с физическо насилие никога няма да бъде част от демократичния дебат.

„България е на 80-то място в най-новия индекс за свобода на световния печат на „Репортери без граници”. Тя е на последно място в тази класация от всички страни-членки в ЕС. Това трябва да разтревожи всички нас”, заяви Нели Крус.

Генералният директор на „Репортери без граници” Оливие Базил дори беше по-краен в оценките си. Според него, „ако в София е останала някаква свобода на словото, то в провинцията тя напълно липсва”. Той направи упрек и към голяма част от печатните медии и начина на финансирането им.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0875