ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

05 Декември 12, 01:30
Ядем ГМО на корем, етикетите си траят
Само бебешките храни чисти от мутанти
ГМО съставки има навсякъде в храните, освен в бебешките. На етикетите обаче не пише какви точно и колко мутанти ядем. Това призна депутатът от ГЕРБ Христина Янчева по бТВ. Трябва да има възможност за по-голям граждански контрол върху властите по отношението на съдържанието на ГМО в хранителните продукти и фуражите, заяви Борислав Сандов, екозащитник от „Зелените”. Той коментира промяната в текста на Закона за фуражите, върху която президентът Росен Плевнелиев обмисля вето.
Eкозащитниците скачат срещу това, че информацията за съдържанието на ГМО във фуража няма да бъде посочвана на етикетите, а само в придружаващата стоката документация, която често пъти се игнорира от по-дребните животновъди.
„Макар че не е доказана вредата от тези продукти, се вижда, че животното получава някакви мутации – нормално е това да се отрази и на продуктите от него”, заяви Сандов.
По думите му според закона у нас на 25% от опаковката на стоките трябва да пише „присъства ГМО”. Това прави нормативният документ един от най-строгите в ЕС по отношение на модифицираните продукти. За съжаление обаче това не се изпълнява, въпреки че почти във всяка пакетираха храна, особено в захарните изделия, има ГМО.
От земеделската комисия към НС обаче отричат допълнението в Закона за фуражите да е лобистко, а дори напротив – затягало изискванията и повишавало контрола.
„Става въпрос за нов текст в закона, който въвежда изискване за правене на лабораторен анализ за съдържание на ГМО, задължение за създаването на система за записване на този анализ, създаване на регистър и 5 години съхранение на тази информация – откъде е купено, на кого е продадено и т.н. Предвиждат се и завишени глоби – от таван 3000 лева той става 45 000, т.е. ще има по-голям контрол”, коментира Христина Янчева, депутат от ГЕРБ.
Тя обясни, че предложението на комисията е информацията за наличие на ГМО да е само в придружаващата документация при насипните фуражи, защото няма как да се сложи етикет.
През септември учени от Франция обявиха резултати от изследване, според което са открити огромни тумори и висока смъртност при плъхове, хранени с произведена ГМО царевица.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9946