ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

17 Декември 12, 19:17
Искаме САЩ да докарат постоянна армия
‎''Америка да се ангажира с постоянно военно присъствие в България. За това са настояли преставителите на нашето военно министерство на среща с експерти от Пентагона.'' Тия малоумни ли са ?!?
Америка да се ангажира с постоянно военно присъствие в България. За това са настояли преставителите на нашето военно министерство на среща с експерти от Пентагона.
Военният министър Аню Ангелов и началникът на кабинета му Йордан Божилов бяха част от делегацията начело с премиера Бойко Борисов, която беше в САЩ преди десетина дни по покана на американския президент Барак Обама.


От МО са поискали САЩ да изпращат повече войници на полигон "Ново село" до Сливен, както и да има постоянно военно командване от US армия там.
Според договора за използване на съвместните българо-американски съоръжения в страната ни могат да пребивават постоянно 2500 войници от американската армия. Техният брой може да стига до 5000, но само за 90 дни. Това е период, който е даден, за да може да се извърши съответната ротация на контингентите и техниката.

Договорът между България и САЩ за отдаване на наши военни бази беше подписан през пролетта на 2006 г. Той има 10-годишен срок и може да бъде прекратен едностранно след едногодишно уведомление. Освен полигон "Ново село" САЩ могат да използват авиационните ни бази "Граф Игнатиево" и "Безмер", както и един военен склад до Бургас.

Мотивът за постоянното присъствие на американската армия на наша територия е да се постигне по-голяма сигурност в региона, казват от МО. От друга страна, ръководството на армията ни вижда възможност войската ни да тренира и да се обучава с по-опитните американски бойци.

Откакто САЩ имат бази у нас, най-използван е бил полигон "Ново село". През годината на два-три пъти там се провеждат учения, като от страна на САЩ идват малки подразделения - до взвод или батальон. Тренировките продължават не повече от десетина дни. След това американците се връщат в базите си в САЩ или в Европа.
През 2006 г. Америка имаше идея в България да се подготвят бойците, които ще бъдат изпращани на мисия в Афганистан. Реално това не се случи, тъй като Щатите предпочетоха базите си в Кувейт.

До момента в полигон "Ново село" от страна на САЩ са инвестирани около 60 млн. долара. Изградена е инфраструктура, жилища, а отскоро има и ВиК мрежа.
При посещението си зад океана военният министър Аню Ангелов е провел срещи и разговори със зам.-секретаря по контрола на въоръженията и международната сигурност в Държавния департамент на САЩ Роуз Готемьолер и със секретаря на Военновъздушните сили на САЩ Майкъл Донъли. Едно от желанията на България е било ВВС на САЩ да увеличат ученията си на летище "Граф Игнатиево", за да могат българските им колеги да използват техния опит.
Не са били подписвани официални документи, а са проведени предварителни разговори. Очакваме по дипломатически път да получим отговори на поставените от нас въпроси, поясниха от Министерството на отбраната.

Америка се е ангажирала да ни помогне логистично при връщането на техниката и въоръжението от Кабул. В афганистанската столица армията ни има контингент от около 300 души, който трябва да се върне в България в началото на следващата година. През десетте години на служба в Кабул МО изпрати стотина единици бронирана техника. Там се намират и шест от машините М1117 "Гардиън", които купихме от американската фирма "Текстрон" за 14 млн. лева.
Все още не е решено каква част от бронираната техниката руско производство ще бъде оставена като подарък на афганистанската армия. В страната на Хамид Карзай ценят много руските бронирани машини, които без проблем издържат на климата.

Строителството на полигон "Ново село" се разширява. Това съобщи Кольо Приставов, сътрудник на кмета на котленското с. Мокрен, което е само на 1-2 км от военния обект.
Местните жители забелязали тези дни, че техника на варненска фирма пристигнала на място и чакала да й разрешат достъп до полигона.
"Защо се прави това? Никой няма представа. Не знаем, че американските военни при нас ще са повече. Ама честно да ви кажа, селото абсолютно не се занимава с този въпрос", обобщи Приставов.
В момента едва 4 души от 900 жители на селото работели на полигона като пазачи. През миналата година, когато имало малко повече бойци от САЩ, много мокренци били наети като общи работници и помощен персонал.
Жителите на селото били доволни от ремонтите, които неотдавна американските бойци направили със собствен труд и средства на детската градина и читалището.




Конституция на Република България:

Чл. 9.
(1) Въоръжените сили гарантират суверенитета, сигурността и независимостта на страната и защитават нейната териториална цялост.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5136