ПОВЕРИТЕЛНО - отвори очи...

 

НАЧАЛО
Актуално
5.8 по Рихтер безумие
Терористичен АД
За България
Велики Българи
11 Септември 2001
USA Измама
Капитализъм
Тайната на водата
Здравеопазване ли?!
Нов световен ред
Тайни общества
Zeitgeist movie
Chemtrails/HAARP
Цивилизации...
Извънземни
Dulce Book
Никола Тесла
Адолф Хитлер
проф. Мулдашев!
Ционските Мъдреци
Секретни бази...
СВРЪХ СЕКРЕТНО
( Ф И Л М И )


ДА ИЗЧИСТИМ БТВ КАКВО НИ ГОТВЯТ? Ромско интегриране Пишете ми

Актуално / Новини

19 Декември 12, 17:12
Пентагонът разработва свръхбърза безжична мрежа
Основната цел на DARPA е новата безжична мрежа да осигурява същата бърза и стабилна връзка като оптичните мрежи.
Агенцията за изследователски проекти към американския департамент по отбрана (DARPA) е започнала работа по нова свръхбърза безжична мрежа. Тя ще е около 500 пъти по-бърза от използваните в момента връзки от американските военни, съобщава онлайн изданието ExtremeTech.

Основната цел на DARPA е новата безжична мрежа да осигурява същата бърза и стабилна връзка като оптичните мрежи. Главното приложение на технологията ще е за полеви условия.

DARPA цели мрежата да може да пренася данни със скорост 100 гигабита в секунда. Обсегът на една такава мрежа ще бъде 200 километра.

В момента максималната скорост на трансфер в безжичните мрежи на военните е 274 мегабита в секунда. Целта на новата разработка е да запази нивото на сигурност на протокола Common Data Link (CDL), който военните използват от 1991 г. насам.

Мрежата за момента носи името 100 Gb/s RF Backbone, като военните я наричат с "галеното" 100G. В нейната разработка ще могат да участват и външни компании, които ще трябва да се явят на специален конкурс, който ще бъде следващия месец.

Едно от основните изисквания към 100G мрежата е да запазва скоростта и обсега си независимо от метеорологичните условия.

Оборудването трябва да запазва характеристиките по отношение на мощност, необходима енергия и тегло на сегашните CDL мрежи. Те трябва да са портативни и да могат да се активират в полева обстановка.

Едно от основните приложения на мрежите ще е улеснена комуникация между изтребителите и земята. Бойните и разузнавателните самолети генерират много информация, която често не стига достатъчно бързо до съответния център. С наличието на подобни бързи връзки, комуникацията ще бъде значително по-ефективна.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1978